Direktlänk till inlägg 11 februari 2019
Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel
2 portioner
Ingredienser:
1 st äggula
250 g svartrot
1/2 st citron
300 g laxfilé
500 g potatis
½ st citron
1/2 krukakörvel
1 dl grekisk yoghurt
½ st schalottenlök
2 tsk salt
svartpeppar
1 msk torkad dragon
8 dl vatten
1 tsk dijon senap
Gör så här:
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Dragoncrème: Finhacka schalottenlök och lägg i en skål. Blanda ner grekisk yoghurt, äggula, dijonsenap, torkad dragon och salt.
Citronkokt svartrot: Skala och skär svartrot i stavar. Koka upp vatten, salt och pressad citronsaft i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Koka svartroten mjuk, ca 12-15 min.
Skär laxfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla laxen 1-2 min per sida, lägg över fisken i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen 7-9 min.
Klyfta ½ citron. Servera till grillad lax med dragoncrème, potatis och citronkokt svartrot. Toppa med färsk körvel.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|