Direktlänk till inlägg 31 januari 2019

Kycklingfilé med kaprisaioli och parmesanpommes

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:31

  

Kycklingfilé med kaprisaioli och parmesanpommes


2 portioner


Ingredienser:


Kaprisaioli:

50 g potatis

1/2 burk kapris

1 äggula

1 tsk dijonsenap

1 mskvatten

salt

svartpeppar

1 1/2 tsk olivolja


Parmesanpommes:

400 g potatis

25 g riven pemesan

bakplåtspapper


Kycklingfilé:

300 g kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

3 krm salt

svartpeppar

2 tsk torkad salvia

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja


Vitlöksstekt haricots verts:

150 g haricots verts

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1/4 burk soltorkade tomater



Gör så här:


  • Värm ugnen till 225 grader.

  • Kaprisaioli: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av 1/2 burk kapris (spara spadet!). Lägg kapris, ½ msk kaprisspad, den kokta potatisen, äggula, dijonsenap, olivolja och vatten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  • Parmesanpommes: Skär potatisen i tunna stavar. Skölj i kallt vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Strö över riven parmesanost.

  • Kycklingfilé: Blanda pressade vitlöksklyftor, torkad salvia, salt, lite nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och lite olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilén och låt marinera minst 10 min. Hetta upp en grillpanna.

    Stek kycklingen på båda sidor tills kycklingen har fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 10-12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).



  • Vitlöksstekta haricots verts: Skär rödlöken i tunna klyftor och ansa haricots verts. Fräs bönorna 1-2 min i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt pressad vitlök och rödlök, krydda allt med salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1 min. Tillsätt soltorkade körsbärstomater (avrunna).

  • Servera kycklingfilé med frästa grönsaker, pommes och kaprisaioli.



    Smaklig måltid

    /Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:45


    Stekt kyckling med äppelcoleslaw   1 portion   Ingredienser: 1 kycklingfilé 150 g Salt vitpeppar 1 tsk smör   Äppelcoleslaw  2 dl strimlad vitkål 1 äpple ¼ rödlök ½ dl gräddfil 1 msk majonnäs  1 msk sötstarks...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:34


  Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön   10 portioner   Ingredienser: 5 dl fiberhavregryn ½ dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 dl hackade valfria nötter 1 dl hackade aprikoser 1 msk malen kanel     Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:31


  Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad   1 portion   Ingredienser: 25 g färska haricotverts 150 g laxfilé Salt vitpeppar 1 tsk smör ¼ rödlök 20 g färsk spenat 1 msk tapenade med oliver och kapris     Gör så hä...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:24


  Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella   3 portioner   Ingredienser: 400 g konserverade krossade tomater 1 tsk olivolja 1 hackad gul lök 1 hackad vitlök 3 dl vatten 1 tsk flytande honung 1 hönsbuljong salt svartpeppar...

Av Carina Andersson - Söndag 27 okt 19:45


  Röding med vitvinssås och rotselleripuré   4 portioner   Ingredienser:   600 g rödingfilé med skinn flingsalt citronpeppar olivolja, att pensla med   Vitvinssås: 2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskb...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se