Alla inlägg under oktober 2018
Pork burger med citrongräs, gurka och koriander
2 portioner
Ingredienser:
1 sötpotatis
olja
salt
Pork burger:
2 citrongräs
2 msk ströbröd
4 msk mjölk
1 lime
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 tsk sambal oelek
250 g vildsvinsfärs
1/2 gurka
saft från den använda limen
1 tsk flytande honung
Ingefärsdressing:
1 msk flytande honung
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk vatten
1 msk japansk soja
1 krm mald ingefära
1 krm spiskummin
2 krm sambal oelek
1 msk créme fraiche
2 hamburgebröd
1 kruka koriander
Gör så här:
Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto
2 portioner
Ingredienser:
1/2 burk kronärtskockor
1/4 knippe bladpersilja
300 g kycklingfilé
2 krm salt
svartpeppar
smör
5 dl vatten
1 kycklingbuljong
1/2 fänkål
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 3/4 dl arborioris
olja
1 dl vitt matlagningsvin
1/4 knippe bladpersilja
30 g Grana Padano
1 msk smör
1/4 ask ruccola
1/2 burk kronärtskocka
Gör så här:
Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 hamburgebröd
olja
Vitvinssås:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
3/4 tsk vetemjöl
1 dl matlagningsvin
3/4 dl vatten
3/4 tärning kycklingbuljong
1/4 dl mjölk
1/4 dl crème fraiche
300 laxfilé
2 krm salt
olja
Fänkålssalsa:
1/2 fänkål
1/2 rödlök
1/4 knippe bladpersilja
1 tomat
1/2 citron
1 tsk olja
1 krm salt
scartpeppar
Gör så här:
Lövbiff med dijon- och dragonhollandaise, äpple och grönkål
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 tsk salvia
salt
svartpeppar
olivolja
25 g smör
Dijon- och dragonhollandaise:
1 äggula
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl grekisk yoghurt
2 tsk torkad dragon
3/4 krm salt
svartpeppar
1/2 äpple
1 schalottenlök
olivolja
1 tsk torkad salvia
300 g lövbiff
1/2 tsk salt
svartpeppar
1/2 äpple
100 g grönkål
olivolja
salt
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|