Direktlänk till inlägg 8 september 2018

Pasta med kräftstjärtar och saffran

Av Carina Andersson - 8 september 2018 16:45

  

Pasta med kräftstjärtar och saffran


4 portioner


Ingredienser:

  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • 3 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl färska sockerärtor
  • 1 färsk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oleak
  • 1 färsk röd spansk peppar, chili
  • olivolja
  • salt och ev. svartpeppar
  • Persilja för att strö över, finhackad
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här:

  • Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt

  • Låt kräftstjärtarna rinna av

  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.

  • Tillsätt grädde, saffran, sambal oleak, salt och peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas)

  • Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.

  • Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.

  • Blanda noga

  • Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.

Smklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se