Direktlänk till inlägg 11 juli 2018

Kycklingsatay med jordnötssås & asiatsik vitkålssallad med nudlar

Av Carina Andersson - Onsdag 11 juli 12:15

  

Kycklingsatay med jordnötssås & asiatsik vitkålssallad med nudlar

 

4 portioner

 

Ingredienser:


8 st Kyckling satay spett
3-4 st kycklingfiléer


Marinad:
1 tsk finhackad ingefära (0,5 tsk torkad ingefära funkar också bra)
3 st vitlöksklyftor- pressade
1 st citrongräs eller 3 st limeblad- hackade i strimlor
2 msk soja
2 msk fisksås
2 msk olja (välj mellan sesam-, kokos- eller rapsolja)
4 msk palmsocker eller ljust råsocker (kan ersättas med honung)
1 tsk gurkmeja
1 tsk korianderpulver


Jordnötssås:

2 vitlöksklyfta

1 msk hackad färsk ingefära

1 röd hackad chili

1 msk röd curry

1-2 tsk sambal oelek

1 msk ljust råsocker

200 g kokosmjölk

2 dl salta jordnötter

1 msk japansk soja

1/2 lime

salt


Asiatiskitkålssallad med nudlar:
0,5 vitkålshuvud
1 morot
1-2 salladslökar
1 pkt ramen nudlar, valfri sort
1 dl sötmandel
2 msk sesamfrön
1 chili om du gillar hetta
Dressing:
0,5 dl vit vinäger
2 msk socker
2 msk soja
0,5 dl sesam- eller rapsolja
1 tsk fisksås eller 2-3 msk limejuice
Salt


Gör så här:


Kycklingsatay:

Blanda alla ingredienser till marinaden ordentligt och ställ åt sidan i 10-15 min. Skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingen ordentligt med marinaden. Låt marineras kylen över natten eller minst 1 timme i rumstemperatur. Ju längre kycklingen får marineras desto godare blir den.

Om du använder träspett ska du först blötlägga dem i vatten 30 min. Trä på kycklingbitarna på spett och grilla på grillen eller i ugn. I ugn: Värm ugnen till 225° med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.


Jordnötssåsen: Hacka lök, vitlök, ingefära och chili. Stek i olja på medelvärme tills löken mjuknar. Tillsätt röd curry,sambal oelek och fräs några sekunder. Häll i kokosmjölk, råsocker, rödchili,jordnötter, soja och salta efter smak. Koka upp såsen och låt puttra i ca 3-5 min, rör om ofta och ha koll så såsen inte bränns fast i botten av kastrullen.Mixa samman allting med en mixer. Om den känns för tjock kan du späda ut den med mer kokosmjölk. Servera såsen kall eller varm.


Asiatisk vitkålssallad med nudlar:

Lägg vinäger, socker och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löses upp. Stäng av värmen och låt svalna. Blanda sedan i olja och fisksås/lime. Täck kastrullen med ett lock och ställ åt sidan. Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Riv morot, finhacka löken. Ställ åt sidan

Krossa nudlarna med händerna, lättast att göra när de fortfarande är i sin förpackning. Ta bort kryddpåsen som ligger i, den ska du inte använda. Sprid ut nudlarna på en plåt och strö över sesamfröna. Värm ugnen till 175°. Ta in plåten mitt i ugnen och rosta nudlarna tills de får lite färg, ca 10 min. Ha koll, de bränns vid snabbt. Ta ut och ställ åt sidan. Dela mandlarna i mitten och rosta mitt i ugnen tills de får färg, ca 7 min. HIT kan du förbereda alla moment tills det är dags att servera salladen. Förvara dressingen och grönsakerna i kylen, nudlar och nötter i rumstemperatur om den ska blandas vid senare tillfälle. Salladen är godast att servera direkt efter man blandat den.

Lägg grönsakerna i en skål, häll över dressingen och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/soja/fisksås. Gillar du chili eller koriander kan du ha det i. Häll nudlarna och nötterna i salladen och blanda en gång till.

Servera tillsammans med kycklingssatay och jordnötssås!



Smaklig måltid

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se