Direktlänk till inlägg 3 december 2017

Grekisk vildsvinsfärslimpa

Av Carina Andersson - 3 december 2017 18:27

  

Grekisk vildsvinsfärslimpa

 

6-8 portioner


Ingredienser:

Rotfrukter

700 g potatis

5 morötter

4 palstenackor

1 msk olja

salt och peppar



Vildsvinsfärslimpa

1 dl ströbröd

2 dl mjölk

4 vitlöksklyftor

250 g gröna oliver med pimiento

1000 g vildsvinfärs

1-2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

 2 ägg

 2 tsk oregano



Fetayoghurt

150 g fetaost

2 vitlöksklyftor

2 dl matyoghurt


1 kruka bladpersilja



Gör så här

Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.

Rotfrukter: Skär potatisen,morötter och palstenackori tjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.


Vildsvinsfärslimpa: Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter.

Skala och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.

Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg, oregano, vitlök och oliver. Blanda ordentligt och forma till en limpa. Lägg limpan på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna eller tills innertemperaturen är 72°C.

Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.


Hacka persiljan och strö över rotfrukter och vildsvinfärslimpan,servera med fetayoghurt.


 


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se