Direktlänk till inlägg 22 november 2017
Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 morot
1/2 blomkål
2 + 3 vilöksklyftor
1 citron
1/2 ask fryst persilja
1 dl rysk yoghurt
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
salt
chiliflakes
svartpeppar
300 g laxfilé
olja
gemsallad
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Persiljeblandning:finriv det yttersta skalet från citronen.Lägg i en skål och blanda med fryst persilja.
Halvera potatisen.Skär moroten i grova bitar.Skär blomkålen i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Lägg allt på en plåt och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor,olja,salt och svartpeppar.Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter.
Rostad vitlöksyoghurt:hetta upp lite olja i en liten kastrull.Pressa ner 3 vitlöksklyftor i kastrullen.Bryn vitlöken försiktigt,den ska bli gyllenbrun och får inte bli bränd.Häll över den rostade vitlöken i en liten skål.Blanda med rysk yoghurt och 1 krm salt.
Kryddblandning: blanda i hop torkad timjan,paprikapulver,torkad oregano 1/2 tsk salt och 1/2 tsk chiliflakes.
Gnid in laxfilén med kryddblandningen.Stek på medelvärme i en stekpanna med olja, 2-4 minuter per sida.
Pressa lite av de rostade citronen över rotfrukterna.Klyfta gemsallad.Servera kryddstekt lax med gemsallad,rostad vitlöksyoghurt och citronpressad rotfrukt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|