Direktlänk till inlägg 22 november 2017

Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45

  

Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt


2 portioner


Ingredienser:


500 g potatis

1 morot

1/2 blomkål

2 + 3 vilöksklyftor

1 citron

1/2 ask fryst persilja

1 dl rysk yoghurt

1 tsk torkad timjan

1 tsk paprikapulver

1 tsk torkad oregano

salt

chiliflakes

svartpeppar

300 g laxfilé

olja

gemsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Persiljeblandning:finriv det yttersta skalet från citronen.Lägg i en skål och blanda med fryst persilja.


Halvera potatisen.Skär moroten i grova bitar.Skär blomkålen i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Lägg allt på en plåt och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor,olja,salt och svartpeppar.Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter.


Rostad vitlöksyoghurt:hetta upp lite olja i en liten kastrull.Pressa ner 3 vitlöksklyftor i kastrullen.Bryn vitlöken försiktigt,den ska bli gyllenbrun och får inte bli bränd.Häll över den rostade vitlöken i en liten skål.Blanda med rysk yoghurt och 1 krm salt.


Kryddblandning: blanda i hop torkad timjan,paprikapulver,torkad oregano 1/2 tsk salt och 1/2 tsk chiliflakes.

Gnid in laxfilén med kryddblandningen.Stek på medelvärme i en stekpanna med olja, 2-4 minuter per sida.


Pressa lite av de rostade citronen över rotfrukterna.Klyfta gemsallad.Servera kryddstekt lax med gemsallad,rostad vitlöksyoghurt och citronpressad rotfrukt.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:45


   Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips   2 portioner   Ingredienser: 200 g grönkål bakplåtspapper olja salt   2 portioner ris   1/2 burk sesamfrön 3/4 dl rysk yoghurt 3/4 tsk japansk soja   ...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:18


   Älg - Bolognese   4 portioner   Ingredienser: 500 g älgfärs 1 msk matolja 1 finhackad gul lök 3 vitlöksklyftor 125 g strimlad bacon 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 tsk oregano42 msk knorr oxfond   Till server...

Av Carina Andersson - Söndag 3 dec 18:27

   Grekisk vildsvinsfärslimpa   6-8 portioner   Ingredienser: Rotfrukter 700 g potatis 5 morötter 4 palstenackor 1 msk olja salt och peppar     Vildsvinsfärslimpa 1 dl ströbröd 2 dl mjölk 4 vitlöksklyftor 250 g gr...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Av Carina Andersson - Onsdag 15 nov 18:45


   Morotssoppa med ingefära och chili   4 portioner   Ingredienser: 500g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och  2 tärningar) 1 dl vi...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se