Direktlänk till inlägg 22 november 2017
Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter
2 portioner
Ingredienser:
1/2 blomkål ( ca 400g )
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära ( 2-3 msk )
1 morot
1 msk tomatpuré
1/2 burk sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
3 1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk flytande honung
1 dl rysk yoghurt
1 förpackning kikärter
1 msk vetemjöl
chiliflakes
3/4 kruka koriander
1/2 rött äpple
1 förpackning naanbröd
olja
Gör så här:
Tillaga naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära.Finhacka gul lök och vitlöksklyftorna.Skala och skär moroten i slantar.
Skär blomkålen i buketter.
Hetta upp olja i en rymlig stekgryta.Fräs alla grönsaker 1-2 minuter.
Tillsätt tomatpuré,sesamfrön,spiskummin,curry,mald koriander och salt.Fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt vatten,grönsaksbuljong och flytande honung.Låt sjuda under lock 6-8 minuter.
Blanda ner 1 dl rysk yoghurt och dra grytan från värmen.
Frasiga kikärter:skölj kikärter i vatten och låt dom rinna av.Blanda med 1 msk vetemjöl.Stek i en stekpanna med olja tills kikärterna är frasiga.Låt rinna av på hushållspapper.Krydda med chiliflakes och salt.
Grovhacka koriander och tärna äpplet.Toppa blomkålecurryn med koriander,äpple och frasiga kikärter.Servera med naanbröd.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|