Alla inlägg under oktober 2017
Pulled pork på vildsvin
ca 4 - 6 portioner
Ingredienser:
Cirka 2 kg vildsvinskött
4 gula lökar, skalade och klyftade
8 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 msk salt
1 tsk svartpeppar, mald
1 msk mald koriander
1 msk spiskummin
2 tsk cayennepeppar
1 chilifrukt, i bitar
3 msk farinsocker
3 msk honung
0,5 dl rödvinsvinäger
2 dl chilisås
1 burk eller tetra krossade tomater
Cirka 20 cocktailtomater
2 dl vatten
3 lagerblad
Gör så här:
Lägg lök, vitlök och färska tomater i botten av slow cookern. Lägg på köttet. Blanda övriga ingredienser och häll över köttet. Lägg på locket, sätt slow cookern på låg värme och låt koka klart, cirka 10–12 timmar. Känn efter med två gafflar att köttet går lätt att dra isär. Lyft ut köttet ur grytan och dra isär det i bitar. Plocka bort eventuella ben och senor.
Om såsen som är kvar i grytan är tunn, koka ihop den till en tjockare sås som du sedan blandar med köttet.
Sila gärna såsen innan du kokar ihop den.
Tillbehör:
Picklad rödlök
2–3 rödlökar
0,5 dl ättikssprit 12%
1 dl socker
2 dl vatten
5 svartpepparkorn
Skiva löken tunt och lägg i en skål. Koka upp ättika, socker, pepparkorn och vatten och häll över löken.
Låt kallna.
Coleslaw
5 dl vitkål, fint strimlad
1 liten morot, fint riven
1 liten rödlök, finhackad
0,5 dl creme fraiche eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
0,5 tsk salt
peppar
Blanda allt och låt stå i kylen en stund innan servering.
Till servering:
Tortillabröd
Sallad
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|