Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017
Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
250 g hjortfärs
2 äggulor
1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd
1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk
300 g pärllök
1 tsk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 1/2 msk balsamvinäger
2 tsk socker41/2 tsk kineesisk soja
1/2 tärning kycklingbuljong
1 lagerblad
20 g smör + smör att steka i
1 citron
1 krm torkad timjan
2 vitlöksklyftor
olja
1/4 knippe bladpersilja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda färsen,äggulor,1 msk ströbröd, 1 msk mjölk
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.Forma till till 2 biffar (färsen blir ganska lös).
Lägg 1 dl ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i ströbröd och stek på båda sidorna i smör.Lägg över i en ugnsfastform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 minuter.
Lagerbladsbräserad pärllök: skala pärllök.Fräs på medelvärme i lite smör i en liten kastrull.Pudra ner 1 tsk vetemjöl.
Blanda ner vatten,socker,balsamvinäger,kinesisksoja,kycklingb
uljong och lagerblad.Låt sjuda 10-15 minuter.
Citronsmör: mosa 20 g rumsvarmt smör med finrivet skal från 1 citron,timjan och 1/2 tsk salt i en liten skål.
Rosta vitlöksklyftorna i lite olja i en liten kastrull.Dra från värmen och tillsätt 1 1/2 dl mjölk.
Häll bort vattnet från potatisen.Tillsätt mjölk- och vitlöksblandningen och vispa till ett slät mos med elvisp.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka bladpersilja.Servera hjortwallenbergage med potatismos,cirtonsmör och lagerbladsbräserad pärllök.Strö över hackad persilja.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|