Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök

Av Carina Andersson - Torsdag 31 aug 21:15

  

Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis


250 g hjortfärs

2 äggulor

1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd

1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk


300 g pärllök

1 tsk vetemjöl

1 1/2 dl vatten

2 1/2 msk balsamvinäger

2 tsk socker41/2 tsk kineesisk soja

1/2 tärning kycklingbuljong

1 lagerblad


20 g smör + smör att steka i

1 citron

1 krm torkad timjan


2 vitlöksklyftor

olja


1/4 knippe bladpersilja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.


Blanda färsen,äggulor,1 msk ströbröd, 1 msk mjölk

1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.Forma till till 2 biffar (färsen blir ganska lös).

Lägg 1 dl ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i ströbröd och stek på båda sidorna i smör.Lägg över i en ugnsfastform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 minuter.


Lagerbladsbräserad pärllök: skala pärllök.Fräs på medelvärme i lite smör i en liten kastrull.Pudra ner 1 tsk vetemjöl.

Blanda ner vatten,socker,balsamvinäger,kinesisksoja,kycklingb

uljong och lagerblad.Låt sjuda 10-15 minuter.


Citronsmör: mosa 20 g rumsvarmt smör med finrivet skal från 1 citron,timjan och 1/2 tsk salt i en liten skål.


Rosta vitlöksklyftorna i lite olja i en liten kastrull.Dra från värmen och tillsätt 1 1/2 dl mjölk.


Häll bort vattnet från potatisen.Tillsätt mjölk- och vitlöksblandningen och vispa till ett slät mos med elvisp.

Smaka av med salt och peppar.


Finhacka bladpersilja.Servera hjortwallenbergage med potatismos,cirtonsmör och lagerbladsbräserad pärllök.Strö över hackad persilja.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Av Carina Andersson - Onsdag 15 nov 18:45


   Morotssoppa med ingefära och chili   4 portioner   Ingredienser: 500g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och  2 tärningar) 1 dl vi...

Av Carina Andersson - Måndag 6 nov 18:49


   Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter   4 portioner   Ingredienser    • 900 g fast potatis   Bifffar • 1 dl vatten •  1/2 dl ströbröd • ca 500 g älgfärs • 1 msk senap •  1/2 ts...

Av Carina Andersson - Måndag 30 okt 19:30


  Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1/2 ask + 1 msk fryst dill 1/4 dl ströbröd olivolja bakplåtspapper   5 dl vatten 300 g sejrygg flytande smör   ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se