Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök

Av Carina Andersson - 31 augusti 2017 21:15

  

Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis


250 g hjortfärs

2 äggulor

1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd

1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk


300 g pärllök

1 tsk vetemjöl

1 1/2 dl vatten

2 1/2 msk balsamvinäger

2 tsk socker41/2 tsk kineesisk soja

1/2 tärning kycklingbuljong

1 lagerblad


20 g smör + smör att steka i

1 citron

1 krm torkad timjan


2 vitlöksklyftor

olja


1/4 knippe bladpersilja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.


Blanda färsen,äggulor,1 msk ströbröd, 1 msk mjölk

1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.Forma till till 2 biffar (färsen blir ganska lös).

Lägg 1 dl ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i ströbröd och stek på båda sidorna i smör.Lägg över i en ugnsfastform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 minuter.


Lagerbladsbräserad pärllök: skala pärllök.Fräs på medelvärme i lite smör i en liten kastrull.Pudra ner 1 tsk vetemjöl.

Blanda ner vatten,socker,balsamvinäger,kinesisksoja,kycklingb

uljong och lagerblad.Låt sjuda 10-15 minuter.


Citronsmör: mosa 20 g rumsvarmt smör med finrivet skal från 1 citron,timjan och 1/2 tsk salt i en liten skål.


Rosta vitlöksklyftorna i lite olja i en liten kastrull.Dra från värmen och tillsätt 1 1/2 dl mjölk.


Häll bort vattnet från potatisen.Tillsätt mjölk- och vitlöksblandningen och vispa till ett slät mos med elvisp.

Smaka av med salt och peppar.


Finhacka bladpersilja.Servera hjortwallenbergage med potatismos,cirtonsmör och lagerbladsbräserad pärllök.Strö över hackad persilja.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45


   Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   Vitvinssås: 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta lite smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl vitt matlagningsvin 3/4 dl vatte...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se