Direktlänk till inlägg 27 augusti 2017

Baconlindade duvbröst med timjans- och rosmarinssås

Av Carina Andersson - 27 augusti 2017 17:45

  

Baconlindade duvbröst med timjans- och rosmarinssås


4 portioner


Ingredienser:

8 st utskurna duvbröst
8 skivor bacon
100 g kantareller eller annan svamp
10 enbär

Sås:

3 dl grädde
2 dl viltfond, eller 2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond
½ msk balsamvinäger
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
en nypa socker
salt & svartpeppar
(ev lite vetemjöl)


Gör så här:


1. Börja med såsen som mår bra av lite långsamt putter på spisen. Mortla timjan och rosmarin så att man slipper stickig barrkänsla i såsen. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt såsen koka ihop till en len och lite krämig konsistens.



2. Vill du reda av såsen så kan du pudra över lite, lite vetemjöl samtidigt som du vispar. Det tar någon minut innan redningen tjocknar så frestas inte att ösa på mer mjöl direkt.



3. Putsa duvbrösten och titta noga så att det inte finns ingångshål från hagel. Rulla in dem ett och ett i en skiva bacon. Ansa och skär svampen i bitar.



4. Stek duvbrösten i smör. Lägg i svampen och låt den fräsa med en stund. Sista minuten får enbären följa med i pannan för att utveckla sina smaker.

Häll såsen över duvbrösten. Servera med kokt pressad potatis.


    


Från skog till bord.

Smaklig måltid

/Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards