Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15

  

Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål


2 portioner


Ingredienser:

1 Blomkål

1 citron

3 vitlöksklyftor

500 g färskpotatis

2 tsk torkad oregano

3/4 tsk torkad rosmarin

300 g kycklingfilé

2 msk smör

1/4 kruka timjan

1 äggula

1/2 dl gräddfil

1 msk fryst persilja

3/4 krm cayennepeppar

1 schalottenlök

1 tomat

1/2 ask ruccola

svartpeppar

salt

olivolja

bakplåtspapper


Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Gnid in blomkål med olivolja,salt och 2 pressade vitlöksklyftor.Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg färskpotatisen brevid blomkålen.Tillaga allt mitt i ugnen 30-35 minuter.


Marinad:blanda finrivet skal från citronen,pressa saften från halva citronen,1 pressad vitlöksklyfta,oregano,rosmarin och 1/2 tsk salt i en bunke.Blanda ner kycklingfilén i marinaden.


Smält smöret i en liten kastrull.Finhacka timjan.


Ört- och gräddfilshollandaise: vispa i hop 1 äggula och 1 tsk pressad saft från resten av den använda citronen på svag värme i en liten kastrull(det ska bli ljummet).Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner de smälta smöret, lite i taget.Vispa ner gräddfil,hackad timjan,fryst persilja,1 krm salt och cayennepeppar.

Stek eller grilla kycklingfilén (innertemp 72 c )

Finhacka schalottenlök och tärna tomaten.Lägg i en skål och blanda med ruccola,lite olivolja 1/2 krm salt och svartpeppar.

Dela den rostade blomkålen.Krydda med lite salt,Servera till kycklingfilé, ört- och gräddfilhollandaise och ruccolasallad.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 20 sept 19:15


   Marinerad lax med sojamajonäs   4 portioner   Ingredienser: 550 g laxfilé 1 msk sesamfrö 2 msk japansk soja 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver) 4 port ris Majonnäs 1 1/2 dl ...

Av Carina Andersson - Tisdag 19 sept 18:45


     Vilda Biff Rydberg   4 portioner   Ingredienser: 2gula lökar 1 ask färsk persilja (ā 20 g) 800 g fryst tärnad potatis 2 msk smör 2 msk olja salt peppar 500 g strimlad ryggbiff från älg Senapskräm 1 dl crčme fraic...

Av Carina Andersson - Måndag 18 sept 19:31


   Rostad majssoppa med bönspread och nachos   4 portioner   Ingredienser: 450g frysta majskorn 1 bakpotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning ell...

Av Carina Andersson - Söndag 3 sept 19:30


   Lasagne med pesto och majs   Ingredienser: 500 g hjortfärs 130 g pesto basilika 1 burk körsbärstomater 2 morötter 280 g majskorn ca 12 lasagne plattor 1 1/2 dl riven ost salt peppar olja   Bechamelsås: 2 msk smör ...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 aug 21:15


   Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   250 g hjortfärs 2 äggulor 1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd 1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk   300...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se