Direktlänk till inlägg 12 juli 2017
Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi
2 portioner
Ingredienser:
300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris)
2 grillspett
4 vitlöksklyftor
1/2 dl + 1 msk japans soja
1 schalottenlök
2 msk finhackad ingefära
3/4 dl + 1/2 dl jordnötter
2 msk socker
3/4 tsk chili flakes
125 ml kokosmjölk
250 g pak soi
1 lime
salt
2 portioner ris
olja
Gör så här:
Tänd grillen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Marinad: blanda 2 vitlöksklyftor (pressade),1 msk socker och 1/2 dl japansk soja i en burk.
Skär kotletterna i bitar som du senare trär på ett grillspett.Lägg köttet i marinad och ställ åt sidan.
Sataysås: finhacka schalottenlök,2 vitlöksklyftor och ingefära.Fräs tillsammans med 3/4 dl jordnötter i lite olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 msk socker,1 msk japansk soja,chili flakes och kokosmjölken.Låt sjuda 3-4 minuter.Mixa med mixerstav.
Trä köttet på två spett,grilla köttet och pensla under siden med marinaden som är kvar.
Halvera pak soi på längden.Halvera lim.Grilla pak soi och lime med snittytan ner,1-2 minuter.
Servera grillad vildsvinskotlett på spett med sataysås,ris,lime och pak soi,strö över 1/2 dl jordnötter.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|