Direktlänk till inlägg 25 april 2017

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula

Av Carina Andersson - Tisdag 25 april 19:15

  

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


Ingefärsdipp:

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk fryst ingefära

1 ask russin (42 g )

1 1/2 msk kinesisk soja

2 tsk socker

1 dl vatten olja


Rimad lax:

5 dl vatten

2 msk salt

250 g laxfilé


Chilirostad grönkål:

1/2 förpackning grönkål (färdigskuren)

olja

1 tsk chiliflakes

flingsalt

bakplåtspapper


1/2 förpackning rädisor

2 äggulor



Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.


Rimlag: blanda i hop vatten och salt i en bunke.Skär laxfilén i två bitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 10 minuter. Häll sedan bort rimlagen.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Ingefärsdipp: Finhacka vitlöken.Fräs vitlöken,frysta ingefäran och russinen i lite olja i en kastrull.

Tillsätt kinesisk soja, strösocker och vatten.Låt sjuda 4-5 minuter. Mixa med stavmixer.


Chilirostad grönkål: Lägg grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med chiliflakes och flingsalt.Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.Grönkålen ska bli frasig.Rör om efter halva tiden.


Laxen: Lägg laxen i en smord ugnsform.Pensla på med lite av ingefärsdippen på laxbitarna och tillaga längst ner i ugnen ca 18 minuter.


Skiva rädisor tunt.Lägg den frasiga grönkålen på två tallrikar.Strö över skivad rädisor och lägg på laxen i mindre bitar.Lägg på ris och toppa varje tallrik med 1 äggula.Servera med ingefärsdipp.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Av Carina Andersson - Onsdag 15 nov 18:45


   Morotssoppa med ingefära och chili   4 portioner   Ingredienser: 500g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och  2 tärningar) 1 dl vi...

Av Carina Andersson - Måndag 6 nov 18:49


   Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter   4 portioner   Ingredienser    • 900 g fast potatis   Bifffar • 1 dl vatten •  1/2 dl ströbröd • ca 500 g älgfärs • 1 msk senap •  1/2 ts...

Av Carina Andersson - Måndag 30 okt 19:30


  Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1/2 ask + 1 msk fryst dill 1/4 dl ströbröd olivolja bakplåtspapper   5 dl vatten 300 g sejrygg flytande smör   ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se