Direktlänk till inlägg 25 april 2017

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula

Av Carina Andersson - Tisdag 25 april 19:15

  

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


Ingefärsdipp:

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk fryst ingefära

1 ask russin (42 g )

1 1/2 msk kinesisk soja

2 tsk socker

1 dl vatten olja


Rimad lax:

5 dl vatten

2 msk salt

250 g laxfilé


Chilirostad grönkål:

1/2 förpackning grönkål (färdigskuren)

olja

1 tsk chiliflakes

flingsalt

bakplåtspapper


1/2 förpackning rädisor

2 äggulor



Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.


Rimlag: blanda i hop vatten och salt i en bunke.Skär laxfilén i två bitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 10 minuter. Häll sedan bort rimlagen.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Ingefärsdipp: Finhacka vitlöken.Fräs vitlöken,frysta ingefäran och russinen i lite olja i en kastrull.

Tillsätt kinesisk soja, strösocker och vatten.Låt sjuda 4-5 minuter. Mixa med stavmixer.


Chilirostad grönkål: Lägg grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med chiliflakes och flingsalt.Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.Grönkålen ska bli frasig.Rör om efter halva tiden.


Laxen: Lägg laxen i en smord ugnsform.Pensla på med lite av ingefärsdippen på laxbitarna och tillaga längst ner i ugnen ca 18 minuter.


Skiva rädisor tunt.Lägg den frasiga grönkålen på två tallrikar.Strö över skivad rädisor och lägg på laxen i mindre bitar.Lägg på ris och toppa varje tallrik med 1 äggula.Servera med ingefärsdipp.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 20 sept 19:15


   Marinerad lax med sojamajonäs   4 portioner   Ingredienser: 550 g laxfilé 1 msk sesamfrö 2 msk japansk soja 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver) 4 port ris Majonnäs 1 1/2 dl ...

Av Carina Andersson - Tisdag 19 sept 18:45


     Vilda Biff Rydberg   4 portioner   Ingredienser: 2gula lökar 1 ask färsk persilja (ā 20 g) 800 g fryst tärnad potatis 2 msk smör 2 msk olja salt peppar 500 g strimlad ryggbiff från älg Senapskräm 1 dl crčme fraic...

Av Carina Andersson - Måndag 18 sept 19:31


   Rostad majssoppa med bönspread och nachos   4 portioner   Ingredienser: 450g frysta majskorn 1 bakpotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning ell...

Av Carina Andersson - Söndag 3 sept 19:30


   Lasagne med pesto och majs   Ingredienser: 500 g hjortfärs 130 g pesto basilika 1 burk körsbärstomater 2 morötter 280 g majskorn ca 12 lasagne plattor 1 1/2 dl riven ost salt peppar olja   Bechamelsås: 2 msk smör ...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 aug 21:15


   Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   250 g hjortfärs 2 äggulor 1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd 1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk   300...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se