Direktlänk till inlägg 25 april 2017

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula

Av Carina Andersson - 25 april 2017 19:15

  

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


Ingefärsdipp:

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk fryst ingefära

1 ask russin (42 g )

1 1/2 msk kinesisk soja

2 tsk socker

1 dl vatten olja


Rimad lax:

5 dl vatten

2 msk salt

250 g laxfilé


Chilirostad grönkål:

1/2 förpackning grönkål (färdigskuren)

olja

1 tsk chiliflakes

flingsalt

bakplåtspapper


1/2 förpackning rädisor

2 äggulor



Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.


Rimlag: blanda i hop vatten och salt i en bunke.Skär laxfilén i två bitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 10 minuter. Häll sedan bort rimlagen.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Ingefärsdipp: Finhacka vitlöken.Fräs vitlöken,frysta ingefäran och russinen i lite olja i en kastrull.

Tillsätt kinesisk soja, strösocker och vatten.Låt sjuda 4-5 minuter. Mixa med stavmixer.


Chilirostad grönkål: Lägg grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med chiliflakes och flingsalt.Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.Grönkålen ska bli frasig.Rör om efter halva tiden.


Laxen: Lägg laxen i en smord ugnsform.Pensla på med lite av ingefärsdippen på laxbitarna och tillaga längst ner i ugnen ca 18 minuter.


Skiva rädisor tunt.Lägg den frasiga grönkålen på två tallrikar.Strö över skivad rädisor och lägg på laxen i mindre bitar.Lägg på ris och toppa varje tallrik med 1 äggula.Servera med ingefärsdipp.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se