Direktlänk till inlägg 25 april 2017
Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
Ingefärsdipp:
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk fryst ingefära
1 ask russin (42 g )
1 1/2 msk kinesisk soja
2 tsk socker
1 dl vatten olja
Rimad lax:
5 dl vatten
2 msk salt
250 g laxfilé
Chilirostad grönkål:
1/2 förpackning grönkål (färdigskuren)
olja
1 tsk chiliflakes
flingsalt
bakplåtspapper
1/2 förpackning rädisor
2 äggulor
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader.
Rimlag: blanda i hop vatten och salt i en bunke.Skär laxfilén i två bitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 10 minuter. Häll sedan bort rimlagen.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Ingefärsdipp: Finhacka vitlöken.Fräs vitlöken,frysta ingefäran och russinen i lite olja i en kastrull.
Tillsätt kinesisk soja, strösocker och vatten.Låt sjuda 4-5 minuter. Mixa med stavmixer.
Chilirostad grönkål: Lägg grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med chiliflakes och flingsalt.Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.Grönkålen ska bli frasig.Rör om efter halva tiden.
Laxen: Lägg laxen i en smord ugnsform.Pensla på med lite av ingefärsdippen på laxbitarna och tillaga längst ner i ugnen ca 18 minuter.
Skiva rädisor tunt.Lägg den frasiga grönkålen på två tallrikar.Strö över skivad rädisor och lägg på laxen i mindre bitar.Lägg på ris och toppa varje tallrik med 1 äggula.Servera med ingefärsdipp.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|