Direktlänk till inlägg 25 april 2017

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula

Av Carina Andersson - Tisdag 25 april 19:15

  

Chilirostad grönkål med sojaglacerad lax,ingefärsdipp och äggula


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


Ingefärsdipp:

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk fryst ingefära

1 ask russin (42 g )

1 1/2 msk kinesisk soja

2 tsk socker

1 dl vatten olja


Rimad lax:

5 dl vatten

2 msk salt

250 g laxfilé


Chilirostad grönkål:

1/2 förpackning grönkål (färdigskuren)

olja

1 tsk chiliflakes

flingsalt

bakplåtspapper


1/2 förpackning rädisor

2 äggulor



Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.


Rimlag: blanda i hop vatten och salt i en bunke.Skär laxfilén i två bitar och lägg ner i rimlagen. Låt ligga i 10 minuter. Häll sedan bort rimlagen.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Ingefärsdipp: Finhacka vitlöken.Fräs vitlöken,frysta ingefäran och russinen i lite olja i en kastrull.

Tillsätt kinesisk soja, strösocker och vatten.Låt sjuda 4-5 minuter. Mixa med stavmixer.


Chilirostad grönkål: Lägg grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med chiliflakes och flingsalt.Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.Grönkålen ska bli frasig.Rör om efter halva tiden.


Laxen: Lägg laxen i en smord ugnsform.Pensla på med lite av ingefärsdippen på laxbitarna och tillaga längst ner i ugnen ca 18 minuter.


Skiva rädisor tunt.Lägg den frasiga grönkålen på två tallrikar.Strö över skivad rädisor och lägg på laxen i mindre bitar.Lägg på ris och toppa varje tallrik med 1 äggula.Servera med ingefärsdipp.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15


   Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 3 vitlöksklyftor 2 1/2 msk fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 msk mild senap 1/2 tsk spiskummin 300 g kyckling...

Av Carina Andersson - Fredag 14 juli 08:15


   Smördegstarte med färskpotatis,dillstekt lök och bakad gräddfil   2 portioner Ingredienser: 300 g färskpotatis 1 ägg 1 gul lök 1 msk smör 1 msk fryst dill + till garnering 2 smördegsplattor 1 1/2 dl gräddfil 1 knippe grön s...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00


   Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi   2 portioner   Ingredienser: 300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris) 2 grillspett 4 vitlöksklyftor 1/2 dl + 1 msk japans soja 1 schalottenlök 2 msk finhackad ingefä...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50


   Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!   Ingredienser fyllning:1 liter blåbär1 dl socker1 msk maizena1 msk nypressad citronjuice1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket:150 g smör2 msk mjölk0,5 dl ljus sirap3 dl havregryn2 dl socker1,5 dl ve...

Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00


   Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron   2 portioner   Ingredienser: 250 g varmrökt lax 500 g färskpotatis 1 msk flytande honung 1 msk dijonsenap 1 burk kapris 1 citron 1/2 rödlök 150 g haricots verts 250 g v...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se