Direktlänk till inlägg 19 april 2017
Grillad vildsvinsrygg med potatissallad och sour creamoniondressing
4 personer
Ingredienser:
Vildsvinsrygg
Marinad:
2 dl ketchup
1 msk snabbkaffe
juice från 2 limefrukter
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2 msk torkad dragon
Potatissallad:
1 kg potatis
2 dl valnötter
1/2 dl fransk senap
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
200 g babyspenat
100 g ruckolasallad
salt och peppar
Sour cream-oniondressing:
1 gul lök
2 dl gräddfil
1 msk mald rosepeppar
1 msk vitvinsvinäger
salt
Gör så här:
Blanda i hop marinaden och låt gärna köttet ligga i marinaden minst ett dygn.
Tag fram köttet några timmar innan ni ska grilla så det bli rumstempurerat.
Grilla kötter runt om tills den fått fin färg.
Dela potatisen och rosta den i ugnen 225 grader ca 30 minuter.
Blanda senapen med olja,äppelcidervinäger,salt och peppar.Lägg bladspenaten ocu ruckolasalladen i en skål blanda ner potatisen och valnötterna.Häll över senapsoljan och vänd runt.
Sour cream-oniondressing: halvera löken som sedan rostar i ugn på 200 grader i ca 10 minutr.
Mixa löken slät,blanda med gräddfil,vitvinsvinäger och rosepeppar.Smaka av med salt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|