Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök

Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 20 sept 19:15


   Marinerad lax med sojamajonäs   4 portioner   Ingredienser: 550 g laxfilé 1 msk sesamfrö 2 msk japansk soja 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver) 4 port ris Majonnäs 1 1/2 dl ...

Av Carina Andersson - Tisdag 19 sept 18:45


     Vilda Biff Rydberg   4 portioner   Ingredienser: 2gula lökar 1 ask färsk persilja (ā 20 g) 800 g fryst tärnad potatis 2 msk smör 2 msk olja salt peppar 500 g strimlad ryggbiff från älg Senapskräm 1 dl crčme fraic...

Av Carina Andersson - Måndag 18 sept 19:31


   Rostad majssoppa med bönspread och nachos   4 portioner   Ingredienser: 450g frysta majskorn 1 bakpotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning ell...

Av Carina Andersson - Söndag 3 sept 19:30


   Lasagne med pesto och majs   Ingredienser: 500 g hjortfärs 130 g pesto basilika 1 burk körsbärstomater 2 morötter 280 g majskorn ca 12 lasagne plattor 1 1/2 dl riven ost salt peppar olja   Bechamelsås: 2 msk smör ...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 aug 21:15


   Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   250 g hjortfärs 2 äggulor 1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd 1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk   300...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se