Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök

Av Carina Andersson - 1 mars 2017 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45


   Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   Vitvinssås: 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta lite smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl vitt matlagningsvin 3/4 dl vatte...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se