Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök

Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00


   Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner ris 1/2 rödlök 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 gurka 1 lime 1/2 röd chili 1/2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08


   Salsiccia med garden sallad   4 portioner   Ingredienser: Sallad 900 g potatis 1 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk olivolja salt och peppar 125 g rädisor 1 rödlök 65 g babyspenat ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02


   Serranolindad torsk   4 portioner   Ingredienser: 900g potatis salt och peppar ca 600 g torskfilé 100 g serranoskinka 230 g olivmix 3 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1/2 tsk oregano 1/2 citron...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30


   Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt   Ingredienser: Rådjurssadel Marina: 1 dl olivolja 1/2 dl kinesisk soja 1 msk flytande honung 1 msk sambal oleke 3 vitlöksklyftor salt svartpeppar rosmarin ...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15


   Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning fetaost 1 dl gräddfil 1/2 förpackning gröna ärtor ca 300 g kycklingfilé 1 ask munta 1 rödlök 1 förpackning s...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se