Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök

Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15


   Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 3 vitlöksklyftor 2 1/2 msk fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 msk mild senap 1/2 tsk spiskummin 300 g kyckling...

Av Carina Andersson - Fredag 14 juli 08:15


   Smördegstarte med färskpotatis,dillstekt lök och bakad gräddfil   2 portioner Ingredienser: 300 g färskpotatis 1 ägg 1 gul lök 1 msk smör 1 msk fryst dill + till garnering 2 smördegsplattor 1 1/2 dl gräddfil 1 knippe grön s...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00


   Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi   2 portioner   Ingredienser: 300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris) 2 grillspett 4 vitlöksklyftor 1/2 dl + 1 msk japans soja 1 schalottenlök 2 msk finhackad ingefä...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50


   Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!   Ingredienser fyllning:1 liter blåbär1 dl socker1 msk maizena1 msk nypressad citronjuice1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket:150 g smör2 msk mjölk0,5 dl ljus sirap3 dl havregryn2 dl socker1,5 dl ve...

Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00


   Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron   2 portioner   Ingredienser: 250 g varmrökt lax 500 g färskpotatis 1 msk flytande honung 1 msk dijonsenap 1 burk kapris 1 citron 1/2 rödlök 150 g haricots verts 250 g v...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se