Direktlänk till inlägg 28 februari 2017

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad

Av Carina Andersson - Tisdag 28 feb 10:30

 

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


300 g kycklingfilé

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

salt

chili flakes


Sås:

2 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 msk socker

1 msk japansk soja

1 msk tomatpuré

1/2 msk ättika (12%)

1/2 msk honung

1/2 grönskaksbuljontärning

1 krm salt

2 tsk majsstärkelse

2 tsk vatten


125 g rättika

1/2 förpackning sugarsnaps

salt

olja


1/2 förpackning salladslök



Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sås: koka upp 2 dl vatten med,pressad vitlök,socke,soja,tomatpuré,ättika,honung,grönsaks
buljon och salt i en kastrull.Rör i majsstärkelse utblandat i vatten (kallt) och vispa ner i såsen.Sjud i 8-10 minuter.


Strimla sugarsnaps och skär rättikan tunt.Lägg i en skål och blanda ner salt och neutral olja.


Ta fram 3 tallrikar.Lägg vetemjöl på en,vispa upp ägg på den andra och häll ströbröd på den tredje.

Skär kycklingfilen i mindre bitar.Krydda med salt och chili flakes.

Vänd kycklingen först i mjöl,sedan ägg och sist ströbröd.

Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna.Stek kycklingen frasig 2-4 minuter per sida,eller tills den är genomstekt.Låt rinna av på hushållspapper.


Skär salladslöken i mindre bitar.Toppa General Tso´s kycklingen med sås och salladslök,servera med ris och krispig rättiksallad.


Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00


   Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner ris 1/2 rödlök 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 gurka 1 lime 1/2 röd chili 1/2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08


   Salsiccia med garden sallad   4 portioner   Ingredienser: Sallad 900 g potatis 1 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk olivolja salt och peppar 125 g rädisor 1 rödlök 65 g babyspenat ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02


   Serranolindad torsk   4 portioner   Ingredienser: 900g potatis salt och peppar ca 600 g torskfilé 100 g serranoskinka 230 g olivmix 3 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1/2 tsk oregano 1/2 citron...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30


   Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt   Ingredienser: Rådjurssadel Marina: 1 dl olivolja 1/2 dl kinesisk soja 1 msk flytande honung 1 msk sambal oleke 3 vitlöksklyftor salt svartpeppar rosmarin ...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15


   Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning fetaost 1 dl gräddfil 1/2 förpackning gröna ärtor ca 300 g kycklingfilé 1 ask munta 1 rödlök 1 förpackning s...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se