Direktlänk till inlägg 28 februari 2017

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad

Av Carina Andersson - Tisdag 28 feb 10:30

 

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


300 g kycklingfilé

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

salt

chili flakes


Sås:

2 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 msk socker

1 msk japansk soja

1 msk tomatpuré

1/2 msk ättika (12%)

1/2 msk honung

1/2 grönskaksbuljontärning

1 krm salt

2 tsk majsstärkelse

2 tsk vatten


125 g rättika

1/2 förpackning sugarsnaps

salt

olja


1/2 förpackning salladslök



Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sås: koka upp 2 dl vatten med,pressad vitlök,socke,soja,tomatpuré,ättika,honung,grönsaks
buljon och salt i en kastrull.Rör i majsstärkelse utblandat i vatten (kallt) och vispa ner i såsen.Sjud i 8-10 minuter.


Strimla sugarsnaps och skär rättikan tunt.Lägg i en skål och blanda ner salt och neutral olja.


Ta fram 3 tallrikar.Lägg vetemjöl på en,vispa upp ägg på den andra och häll ströbröd på den tredje.

Skär kycklingfilen i mindre bitar.Krydda med salt och chili flakes.

Vänd kycklingen först i mjöl,sedan ägg och sist ströbröd.

Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna.Stek kycklingen frasig 2-4 minuter per sida,eller tills den är genomstekt.Låt rinna av på hushållspapper.


Skär salladslöken i mindre bitar.Toppa General Tso´s kycklingen med sås och salladslök,servera med ris och krispig rättiksallad.


Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15


   Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 3 vitlöksklyftor 2 1/2 msk fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 msk mild senap 1/2 tsk spiskummin 300 g kyckling...

Av Carina Andersson - Fredag 14 juli 08:15


   Smördegstarte med färskpotatis,dillstekt lök och bakad gräddfil   2 portioner Ingredienser: 300 g färskpotatis 1 ägg 1 gul lök 1 msk smör 1 msk fryst dill + till garnering 2 smördegsplattor 1 1/2 dl gräddfil 1 knippe grön s...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00


   Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi   2 portioner   Ingredienser: 300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris) 2 grillspett 4 vitlöksklyftor 1/2 dl + 1 msk japans soja 1 schalottenlök 2 msk finhackad ingefä...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50


   Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!   Ingredienser fyllning:1 liter blåbär1 dl socker1 msk maizena1 msk nypressad citronjuice1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket:150 g smör2 msk mjölk0,5 dl ljus sirap3 dl havregryn2 dl socker1,5 dl ve...

Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00


   Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron   2 portioner   Ingredienser: 250 g varmrökt lax 500 g färskpotatis 1 msk flytande honung 1 msk dijonsenap 1 burk kapris 1 citron 1/2 rödlök 150 g haricots verts 250 g v...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se