Direktlänk till inlägg 26 februari 2017

Älgfärsbiffar med smak av wasabi

Av Carina Andersson - 26 februari 2017 16:30

  

Älgfärsbiffar med smak av wasabi


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

100 g Créme Bonjour - Wasabi twist

1 ägg

2 dl rostad lök

salt

peppar


Sås:

5 dl grädde

Wasabi pasta (tag efter smak)

1-2 msk kinesisk soja

salt

peppar



Gör så här:

Blanda färsen med färskosten - Créme Bonjour - Wasabi twist, ägg,rostad lök,salt och peppar.

Forma till färsen till biffar och stek dem i smör.Lägg över dem på ett fat. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg tillbaka biffarna och värm på dem.

Servera biffarna till tex ugnsrostad sparrispotatis.



 

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se