Direktlänk till inlägg 1 januari 2017

Vildsvinsfilé med hasselbackspotatis,ugnsrostade tomater & irish coffeesås

Av Carina Andersson - 1 januari 2017 19:15

     

Vildsvinsfilé med hasselbackspotatis,ugnsrostade tomater & irish coffeesås

 

4 portioner


Ingredienser:

2 Vildsvinsfilèer

1 msk rapsolja

1 msk smör

salt

peppar


Hasselbackspotatis:

4 - 6jämnstora fasta potatisar

2 msk smör eller margarin

1/2 tsk salt

ströbröd


1 ask körsbärstomater


Några kvistar timjan


Irish coffeesås:

1 dl kallt,starkt kaffe

1/2 msk majsstärkelse

2 dl vispgrädde

1 msk kalvfond

1 tsk rårörsocker

1 msk whisky

salt

peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.Stek vildsvinsfilén runt om i smör och olja.Krydda med salt och peppar.

Stick in en köttermometer från kortsidan in i köttet.

65°C - ett saftigt resultat med ljusrosa färg. Vinnaren!
60°C - ger ett "blodigare" kött som har lite sladdrig konsistens.
70°C - blir det i torraste laget.

Tag ur köttet och låt det vila i bakplåtspapper.


Hasselbackspotatis:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.

Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.

Lägg in körsbärstomaterna när det återstår 15 minuter kvar av potatisen.

Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och ströbröd. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.


Irish coffeesås:

Häll kaffet i en kastrull.Vispa i majsstärkelse.Tillsätt grädde,fond och socker.

Låt såsen koka upp under vispning och låt sedan koka i tre minuter.

Smaksätt med whisky,salt och peppar.


Skär filén i önskade storleksbitar.Servera köttet med hasselbackspotatis,ugnsrostade tomater och irish coffeesås dekorera med en kvist timjan.



Smaklig måltid

/Carina


Från skog till bord.


Jag sköt detta vildsvin och fick nu möjlighet att även tillaga det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards