Direktlänk till inlägg 14 december 2016

Viltfärsjärpar med gräddig lökragu

Av Carina Andersson - 14 december 2016 18:10

  

Viltfärsjärpar med gräddig lökragu


4 portioner


Ingredienser:

  • 900 g fast potatis

Järpar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g vildsvinsfärs/viltfärs 
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja

Lökragu

  • 1 rödlök
  • 1 silverlök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)

Till servering

  • 1/2 kruka krispsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Järpar: Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner ägg, färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till järpar.
  • Bryn dem runt om i oljan i en stekpanna. Lägg järparna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 8 minuter.
  • Lökragu: Skala och skiva båda lökarna. Stek löken i smöret i en stekpanna på svag värme tills den är gyllenbrun och mjuk. Strö över sockret och låt det smälta.
  • Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och häll ner i pannan. Låt sjuda någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skiva salladslöken och vänd ner i pannan.
  • Till servering: Servera järparna med nykokt potatis, lökragu och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 jan 07:30


  Kokt kyckling i currysås   4 portioner   Ingredienser:   1 helkyckling 1 morot 1 gul lök  2 kycklingbuljoner  10 st vitpepparkorn 1 msk salt vatten   Currysås: 1 msk smör 1 msk curry 3 dl grädde 2 dl créme fra...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 18:27


  Köttfärslimpa   4 portioner   Ingredienser:   500 g dovfärs (går bra med annan färs) 2 paket bacon 1 gul lök 2 msk kalvfond salt svartpeppar   Sås: 4 dl grädde 2 msk kalvfond svartpeppar Skun från köttfärslimpan...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 13:30


  Kycklinggratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 st kycklingfiléer 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 msk kycklingfond 3 dl cremé fraiche 2 dl vispgrädde 3 msk chilisås 2 msk torkad dragon salt svartpeppar 2 dl riven ost ...

Av Carina Andersson - Fredag 3 jan 07:30

  Antipasti paj Ingredienser:   Pajskal: 3 dl mandelmjöl 1/2 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 25 g smör 1 ägg   Fyllning: cirka 3 rödbetor (400g) 5 bitar soltorkade tomater i olja 1 dl finstrimlad sal...

Av Carina Andersson - Onsdag 1 jan 19:21


  Bananjordnötssmörkakor   ca 12 styckna   Ingredienser: 2 mosade bananer 3/4 dl jordnötssmör utan socker 2 1/2 dl havregryn   Gör så här: Blanda ihop. Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt. 180 grader ca 15 minuter.   Gott ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se