Direktlänk till inlägg 29 november 2016
Laxfilé med tomatvinägrett och rosmarinstekt fänkål
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1/2 fänkål
1/2 kruka rosmarin
Salt
Citronpeppar
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk socker
1/2 ask babyplommontomater
1/2 tsk äppelcidervinäger
finrivet skal och saft från 1/2 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
250 g laxfilé
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Häll på olivolja och salt.Baka högt upp o ugnen 25-30 minuter.
Klyfta fänkålen i två delar.Repa rosmarin.Hetta upp olivolja i en stekpanna.Bryn fänkål,rosmarin,socker,svartpeppar och lite salt 2-3 minuter.
Lägg över fänkålen på potatisplåten och baka i ugnen 5-6 minuter.
Tomatvinägrette:
Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull och fräs tomaterna på medeltemperatur 1-2 min.Tillsätt äppelcidervinäger, skal och saft från 1/2 apelsin, vitlök, 1/2 tsk salt och 1 krm chiliflakes.Koka 2-3 min.Slå i 2 tsk olivolja och ställ kastrullen åt sidan.
Skär laxfilén i två portionsbitar och krydda med salt och citronpeppar.Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek laxen 2-3 min på varje sida.
Servera laxfilé med tomatvinägrett,rosmarinstekt fänkål och ugnsbakad potatis.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|