Direktlänk till inlägg 22 september 2016

Viltfärssås med portabello och timjan

Av Carina Andersson - 22 september 2016 19:00

  

Viltfärssås med portabello och timjan 


4 portioner


Ingredienser:

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 portabellosvampar
  • 2 msk olja
  • ca 500 g vildsvinsfärs/viltfärs
  • 1 burk körsbärstomater (ā 400 g)
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk basilikapesto
  • 1 lagerblad
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna spirali)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Ansa och skiva svamparna.
  • Stek lök, vitlök och svamp i hälften av oljan i en stekpannan. Lägg upp på en tallrik och stek sedan färsen i resten av oljan.
  • Sänk värmen och tillsätt tomater och chilisås. Repa av bladen från timjanen och rör ner i pannan tillsammans med lagerblad, buljong, basilikapesto och svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera pastan med såsen.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se