Direktlänk till inlägg 10 augusti 2016

Kikärtsburgare med rostad sötpotatis

Av Carina Andersson - 10 augusti 2016 18:52

  

Kikärtsburgare med rostad sötpotatis


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g sötpotatis
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar

Burgare

  • 1 förp kokta kikärter (ā 400 g)
  • 2 ägg
  • 200 g halloumiost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ströbröd
  • 2 krm peppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 3 msk olja

Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chilipulver

Tillbehör

  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Tvätta sötpotatisen och skär den i klyftor. Lägg den på en plåt och blanda med olja, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Burgare: Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen. Riv halloumin och vänd ner tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, peppar och spiskummin. Forma smeten till 4 burgare (för 4 port).
  • Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop avokadoköttet med gräddfil, pressad vitlök och chilipulver. Smaka av med salt.
  • Tillbehör: Skiva tomaterna och plocka av salladsbladen.
  • Stek burgarna på båda sidor i oljan i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 3 minuter.
  • Rosta gärna bröden. Servera burgarna med avokadoröran, sötpotatisen och tillbehören.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se