Direktlänk till inlägg 9 juli 2016
Torsk med brynt smör och rödbetor
4 portioner
Ingredienser:
600 g torskfilé
200 g smör
4 rödbetor.kokta och skalade
100 g bacon
Garnering:
1 knippe sparris
smör
citronsaft
kapris
färsk dill
kokt färskpotatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.Skär fiskfilén i fyra bitar.Salta dem lätt och lägg dem i en smord ugnsform.Det bör vara ganska gott om plats runt fiskbitarna.
Bryn smöret på medelvärme tills det får en nötig doft och gyllene färg.
Skär rödbetorna i klyftor och håll dem varma i kastrull med lock och lite sjudande vatten i botten
Tärna bacon i små bitar och stekdet krispigt på medeltemperatur.Låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.
Ansa sparrisen.Koka upp i lättsaltat vatten,lägg i sparrisen och koka den ett par minuter.Häll av vattnet och skär den sedan i 5 ck långa bitar.
Lägg tillbaka dem i kastrullen med lite smör och citronsaft i botten och håll varmt.
Häll det brynta smöret över fisken och baka den mitt i ugnen 5-10 minuter beroende på fiskens tjocklek.
Använd gärna termometer,när fiskens kärna är 53 grader är fisken klar.Ta ut och låt vila 5 minuter.
Häll bort vattnet från rödbetorna.
Servera fisken med nykokt färskpotatis,rödbetror,sparris,krossad bacon,kapris och färsk dill.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|