Direktlänk till inlägg 30 maj 2016
Hallon & citronglass med lakritsmaränger
6-8 personer
Ingredienser:
Hallonglass
2 äggulor
3 msk socker
300 g osötade hallon
2 dl vispgrädde
Vispa i hop alla ingredienser och frys i en plastbunke 3-4 timmar.
Citronglass
2 st citroner
1 1/2 dl florsocker
6 dl turkisk yoghurt
1 msk rivet citronskal.
Tvätta citroner och riv skalet.Pressa ut 1 dl citronsaft.Tillsätt siktad florsocker.Blanda ner citronblandningen i yoghurten tillsammans med citronskalet.Frys i en plastbunke 3-4 timmar.
Lakritsmarränger
4 äggvitor
2 dl strösocker
2-3 msk lakritspulver
Vispa äggvitor och socker till en tjock vit massa.Rör försiktigt ner lakritspulvret.Häll i en pritspåse och spritsa ut på en bakplåtsklädd plåt.Grädd mitt i ugnen 125 grader 60 minuter.Låt marängen svalna innan du tar bort den från bakplåtspappret.
Servera glassen med lakritsmaränger och lakritsströssel.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|