Alla inlägg under april 2016

Av Carina Andersson - 10 april 2016 20:00

  

Tacopaj på älgfärs


4 portioner


Ingredienser:


Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl

2 krm salt

1 1/2 tsk bakpulver

2 msk flytande margarin

1 dl mjölk


Tacokrydda:

1 tsk salt

1 tsk chilipulver

1/2 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano


Fyllning:

1 gul lök

1 paprika

400 g älgfärs

1 tsk flytande margarin

tacokrydda

1 dl vatten

2 dl cremé fraiche

2 msk majonäs

2 krm peppar

4 tomater

1 dl riven ost

1 knippr persilja

Sallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader


Pajdeg:

Blanda vetemjöl,salt,bakpulver,margarin och mjölk.Förgrädda skalet 10-15 min.

Fyllning:

Hacka lök och paprika.Bryn färs och lök i margarin,tillsätt paprikan.

Tillsätt tacokrydda och vatten.Låt småkoka tills vätskan är borta,ca 10 min.

Lägg röran i pajskalet.

Rör ihop majonäs ,creméfraiche och peppar.Bred det över pajen.Skär tomaterna i skivor och lägg på.Strö över ost och grädda i ugn 20 min.Klipp över persilja,servera med sallad.

  



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 10 april 2016 19:30

  

Sojakyckling med krämig pepparrotssallad


4 portioner


Ingredienser:

 

  • 4 port ris eller annat gryn

Sallad

  • 1 hjärtsallad
  • 125 g rädisor
  • 150 g salladsärter
  • 1 ask färsk gräslök (ā 20 g)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 1/2 dl majonnäs

Kyckling

  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl vatten
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 lime

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Sallad: Ansa och skär salladen i bitar och rädisorna i fjärdedelar. Strimla salladsärterna. Skär gräslöken.
  • Lägg allt i en bunke och blanda grönsakerna med vinäger och krydda med salt och peppar. Skala och riv pepparroten. Blanda ner den och majonnäsen i salladen.
  • Kyckling: Blanda soja, vinäger, honung och vatten.
  • Stek kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över sojablandningen och låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 10 minuter. Vänd då och då. Smaka av med pressad lime.
  • Servera kycklingen med riset och den krämiga salladen.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 9 april 2016 17:15

Senapsstekt karré med kålrotscrčme och persilja


4 portioner


Ingredienser:


Kålrotscrčme

  • 600 g fast potatis
  • ca 300 g kålrot
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Lök

  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 kruka persilja

Karré

  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Kålrotscrčme: Skala och skär potatis och kålrot i mindre bitar. Koka det mjukt i saltat vatten.
  • Lök: Skala och skiva löken. Blanda socker, vinäger och vatten i en skål och vänd ner löken. Vänd runt då och då. Plocka av persiljebladen och vänd ner.
  • Karré: Bryn karrén på båda sidor i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Pensla köttet med senap och sänk värmen. Stek vidare ca 8 minuter, vänd då och då.
  • Bryn smöret i en stekpanna. Värm mjölken.
  • Stöt potatis och kålrot med en visp. Vispa ner mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skär salladen i bitar.
  • Servera kålrotscrčmen med karré, sallad och lök.

Smaklig måltid

/Carina



Av Carina Andersson - 7 april 2016 17:34

  

Ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g jordärtskockor
  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 120 g bacon
  • 1 dl riven färsk pepparrot
  • 65 g ruccola
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 600 g Alaska pollock
  • 2 dl smetana

Gör så här:

  • Sätt ugnen 225°C.
  • Borsta och dela jordärtskockor och potatis i halvor. Blanda dem med hälften av olivoljan, salt och peppar i en bunke. Häll ut rotfrukterna på en plåt och lägg över bacon. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Skala och riv pepparroten. Mixa snabbt ihop rucola och pepparrot med resten av olivoljan, vatten 1 dl smetana peppar och salt till en  pesto.
  • Salta och peppra fisken. Lägg den på rotfrukterna på plåten och tillaga ytterligare ca 5 minuter.
  • Servera fisken och rotfrukterna med rucolapesto och smetana.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 7 april 2016 17:30

  

Bönpasta med paprika och mozzarella


4 personer


Ingredienser:

  • 1 förp grillad paprika (ā 530 g)
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl lag från paprikorna
  • salt och peppar
  • 1 dl solroskärnor
  • 200 g mozzarella
  • 200 g bönpasta (fettucine)
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Låt paprikorna rinna av och spara lagen.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Strimla paprikorna. Ansa bönorna.
  • Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, paprika och timjan. Lägg hälften av det frästa på en tallrik. Mixa resten till en kräm, späd med paprikalagen. Krydda med salt och peppar.
  • Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Riv eller skär mozzarellan i bitar. Blanda den omixade lök- och paprikablandningen med mozzarellan.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när det återstår 4 minuter av pastans koktid.
  • Blanda pastan och bönorna med paprikakrämen. Toppa med solroskärnor, paprikablandning och sallad.

Smaklig måltid.

/Carina

Av Carina Andersson - 3 april 2016 21:00

  

Hjortstek med timjan och honung


Ingredienser:

  • ca 1.5 kg hjortstek
  • 0.5 msk timjan
  • 1 msk olja
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • spad från hjortsteken
  • 1 msk viltfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • ev. ca 2 tsk maizsenamjöl

Tillbehör:

Potatisgratäng

Sallad



Gör så här:

  • Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken.

    Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt.

  • Mät upp timjan, olja, honung, salt och peppar i en liten skål. Blanda.

  • Bred ut över hjortsteken.

  • Ställ in hjortsteken i nedre delen av ugnen i 125°C tills kött-termometern visar 62°C (mediumstekt).

    Låt köttet vila i rumstemperatur tills det blivit ljummet, minst 30 minuter.

  • Gör såsen: Häll spadet från köttet i en såskastrull. Tillsätt viltfond, vatten, grädde, balsamvinäger och maizenamjöl. Vispa.

  • Låt koka upp under omrörning och koka ett par minuter.

    Servera steken med tex potatisgratäng och sallad.


     


    Smaklig måltid och lycka till.

    /Carina

Av Carina Andersson - 2 april 2016 13:15

  

Räk- & fetaostfylld lax


4 portioner


Ingredienser:

4 laxfiléer ā 175 g


Topping:

100 g fetaost

2 dl skalade räkor

1/2 dl créme fraiche

2 msk hackad dill


Sås:

2 dl créme fraiche

2 dl turkisk yoghurt

2 dl riven ost

salt

citronpeppar

Cayennepeppar



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär ett längsgående snitt i varje laxbit.

Topping: Smula fetaosten och hacka räkorna.Blanda med övriga ingredienser till toppingen.Fördela på laxen.

Sås: Blanda samman créme fraiche,yoghurt och riven ost.Häll lite sås i en smord ugnsform.Placera laxbitarna ovanpå och fördela resteramde sås omkring.

Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Garnera med räkor,dill och rivet citronskal.

Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.


  


Smaklig måltid.

/Carina

Av Carina Andersson - 1 april 2016 09:07

  

Räkpaj


4-6 personer


Ingredienser:


Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
125 g skalade räkor
2 dl riven ost
125 g fryst, tinad bladspenat
3 ägg
2 dl crčme fraiche
1 dl grädde
salt, peppar
2 msk hackad dill
 
Garnering:
Räkor, dill, citron
 
 
Gör så här:
  • Gör pajdegen och tryck ut den i pajpormen,lägg den i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 gradet. Ta ut ur kylen och förgrädda i 10 minuter.
  • Strö i ost och räkor. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crčme fraiche, grädde, salt, peppar och dill.
  • Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards