Direktlänk till inlägg 19 april 2016

Pasta med salvia och sidfläsk

Av Carina Andersson - 19 april 2016 19:29

  

Pasta med salvia och sidfläsk


4 portioner


Ingredienser:


  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 350 g stekfläsk
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna strozzapreti)
  • 1/2 kruka salvia
  • 1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)

Sallad

  • 2 hjärtsallad
  • 250 g babyplommontomater
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull vatten till pastan.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Skär fläsket i strimlor och stek det i smör i en stekpanna tills det får färg.
  • Vänd ner lök och vitlök efter en stund och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen rör ner grädde och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka salvian, låt skockorna rinna av och skär dem i klyftor och vänd ner i såsen.
  • Sallad: Ansa salladen, skär den och tomaterna i klyftor. Rör ihop olivolja, vinäger och senap.
  • Blanda dressingen med tomater och sallad. Krydda med salt och peppar.
  • Servera pastan med såsen och salladen.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards