Alla inlägg under mars 2016
Krämig kycklingpasta med Västerbottensost
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Sesambakad lax med soja och ingefära
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Whiskykyckling
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Whiskysås:
3 dl vispgrädde
1/2 dl whisky
1/2 dl japansk soja
Garnering:
cocktailtomater på kvist
Timjan
Tillbehör:
Ugnsrostad sötpotatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingfiléerna i smör.Lägg kycklingen i en smord ugnsform.
Sås: Blanda grädde,whisky och soja och häll över kycklingen
Ställ formen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minutrarna.
Garnera med timjan och servera med ugnsgratinerad sötpotatis.
Lycka till
/Carina
Blåbär & hallon med citronkäm,pistage & vitchoklad
3 portioner
Ingredienser:
250 g kvarg
1 citron - skal och saft
2 msk vispgrädde
40 g vit chokla
125 g blåbär
125 g hallon
Topping:
Pistagenötter
Vitchoklad
Gör så här:
Blanda kvarg med rivet citronskal,saften från citronen,grädde och riven vit choklad.
Lägg bären i botten på glaset,skeda över citronkrämen.
Grovhacka pistagenötter och vitchoklad som du strör över.
Lycka till
/Carina
Äppelkaka från Åmål
Ingredienser:
6 äpplen
1 dl sötmandel
50 g smör
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 dl strösocker
Tillbehör - Vaniljvisp
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala,klyfta och kärna ur äpplena.Lägg dem i en smörad ugnssäker form.Ställ in formen i ugnen 10 minuter.
Hacka 1 dl sötmandelSmält smöret i en kastrull.Rör ner vetemjöl,mjölk och socker och den hackade sötmandeln.
Häll smeten över äpplena och grädda kakan 20 minuer.
Servera äppelkakan med vaniljvisp.
Lycka till
/Carina
Kycklingsoppa med nudlar
2 portioner
Ingredienser:
1 kycklingfilé
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 purjolök
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
1 1/2 msk basilika
1 dl äggnudlar
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
Gör så här :
Skär kycklingfilén och paprikan i små bitar ( OBS: använd två olika skärbrädor)
Skär purjolöken i strimlor.Fräs allt i en kastrull med 1 msk margarin i tio minuter,rör hela tiden.
Tillsätt vatten,buljongkryddor och de söndersmulade nudlarna.Rör om och låt sjuda 5 minuter.
Blanda vetemjölet i matlagningsyoghurten och tillsätt det i grytan.
Låt koka upp och sjuda 5 minuter.Rör hela tiden.
Lycka till
/Carina
Sockersaltad lax med dillstuvad potatis
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Kyckling i kokosmjölk med citrongräs
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|