Alla inlägg under mars 2016

Av Carina Andersson - 22 mars 2016 19:33

  

Krämig kycklingpasta med Västerbottensost


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port spaghetti
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g tunnskivad kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 zucchini
  • 3 plommontomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och skiva lök och vitlök.
  • Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en het stekpanna. Lägg sedan i lök och vitlök, krydda med salt och cayennepeppar. Häll i vinet och låt koka upp.
  • Lyft över kycklingen till en stor kastrull. Rör ner grädde och tomatpuré och låt allt sjuda ca 10 minuter.
  • Skär zucchinin i tärningar och stek i resten av olivoljan i stekpanna. Lyft över i kastrullen.
  • Skär tomaterna i klyftor och lägg i kastrullen.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka persiljan och blanda ner den i kycklingen.
  • Servera kycklingen med pastan och osten.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 21 mars 2016 21:00

    

Sesambakad lax med soja och ingefära


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk sesamfrö
  • salt och peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 lime
  • 1/2 förp böngroddar (ā 180 g)
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 250 g pak choi

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
  • Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing.
  • Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Ansa och strimla salladslök och pak choi. Blanda grönsakerna med dressingen.
  • Servera laxen med ris och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 mars 2016 19:30

  

Whiskykyckling

 

4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör


Whiskysås:

3 dl vispgrädde

1/2 dl whisky

1/2 dl japansk soja


Garnering:

cocktailtomater på kvist

Timjan


Tillbehör:

Ugnsrostad sötpotatis


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn kycklingfiléerna i smör.Lägg kycklingen i en smord ugnsform.

Sås: Blanda grädde,whisky och soja och häll över kycklingen

Ställ formen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minutrarna.

Garnera med timjan och servera med ugnsgratinerad sötpotatis.



Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - 13 mars 2016 19:15

  

Blåbär & hallon med citronkäm,pistage & vitchoklad


3 portioner


Ingredienser:

250 g kvarg

1 citron - skal och saft

2 msk vispgrädde

40 g vit chokla

125 g blåbär

125 g hallon


Topping:

Pistagenötter

Vitchoklad


Gör så här:

Blanda kvarg med rivet citronskal,saften från citronen,grädde och riven vit choklad.

Lägg bären i botten på glaset,skeda över citronkrämen.

Grovhacka pistagenötter och vitchoklad som du strör över.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 mars 2016 09:00

  

Äppelkaka från Åmål


Ingredienser:

6 äpplen

1 dl sötmandel

50 g smör

1 msk vetemjöl

2 msk mjölk

1 dl strösocker


Tillbehör - Vaniljvisp


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala,klyfta och kärna ur äpplena.Lägg dem  i en smörad ugnssäker form.Ställ in formen i ugnen 10 minuter.

Hacka 1 dl sötmandelSmält smöret i en kastrull.Rör ner vetemjöl,mjölk och socker och den hackade sötmandeln.

Häll smeten över äpplena och grädda kakan 20 minuer.

Servera äppelkakan med vaniljvisp.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 mars 2016 08:50

  

Kycklingsoppa med nudlar

2 portioner


Ingredienser:

1 kycklingfilé

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/2 purjolök

5 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 krm cayennepeppar

1 1/2 msk basilika

1 dl äggnudlar

1 dl matlagningsyoghurt

1 msk vetemjöl



Gör så här :

Skär kycklingfilén och paprikan i små bitar ( OBS: använd två olika skärbrädor)

Skär purjolöken i strimlor.Fräs allt i en kastrull med 1 msk margarin i tio minuter,rör hela tiden.

Tillsätt vatten,buljongkryddor och de söndersmulade nudlarna.Rör om och låt sjuda 5 minuter.

Blanda vetemjölet i matlagningsyoghurten och tillsätt det i grytan.

Låt koka upp och sjuda 5 minuter.Rör hela tiden.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 mars 2016 19:07

  

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis


4 portioner


Ingredienser:

Lax

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk olja

Potatis

  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)
  • 125 g rädisor
  • 1 citron
  • 1/2 ask ärtskott (ā 100 g)

Gör så här:

  • Lax:Skär bort skinnet från laxen och dela varje portionsbit på längden. Blanda socker, salt och peppar och gnugga in i laxen. Låt stå framme under tiden som resten av maten förbereds.
  • Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
  • Blanda majsstärkelse med grädde och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den och potatisen.
  • Skiva rädisorna tunt och skär citronen i klyftor.
  • Torka av laxskivorna och stek dem snabbt i olja i en stekpanna på båda sidor.
  • Servera laxen med stuvad potatis, grönsaker och citronklyftor.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 mars 2016 18:17

  

Kyckling i kokosmjölk med citrongräs


4 portioner


Ingredienser:

  • 2morötter
  • 1 röd peppar
  • 2 citrongräs
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 färskpressad lime
  • 4 port risnudlar
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1 kruka koriander

Gör så här:

  • Skala, dela och skiva morötterna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Banka sönder citrongräset och skär det i 5 cm långa bitar.
  • Fräs allt i hälften av oljan i en stor kastrull några minuter. Pressa i vitlöken. Häll i kokosmjölk och låt koka några minuter.
  • Bryn kycklingen i resten av oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lyft över i kastrullen och tillsätt pressad lime.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa och strimla salladslök och grovhacka koriander.
  • Servera nudlarna med grytan och toppa med salladslök och koriander.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards