Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Yoghurtlimpa med lingon och hasselnötter
1 limpa
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågkross
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter
1 dl pumpafrön
6 dl yoghurt 3%
3/4 dl flytande honung
1 dl frysta lingon
Gör så här:
Ätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör snabbt ihop med yoghurt och honung.
Rör till sist ner lingonen.
Häll degen i en stor brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
Låt brödet svalna inlindat i bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||
|