Direktlänk till inlägg 12 januari 2016

Paprikasoppa med pizzagrissini

Av Carina Andersson - 12 januari 2016 18:37

  

Paprikasoppa med pizzagrissini


4 portioner


Ingredienser:

Paprikasoppa

  • 4 röda paprikor
  • 1 röd peppar
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 2 dl crčme fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 förp vita bönor (ā 380 g)

Pizzagrissini

  • 1 förp pizzadeg av surdeg (ā 400 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 dl riven ost

Gör så här :

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Paprikasoppa: Dela, kärna ur och strimla paprikor och chili. Ansa och skiva purjolök, vitlök och morötter. Bryn alla grönsaker i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré mot slutet och låt den fräsa med någon minut.
  • Häll på buljongen och koka ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  • Mixa soppan helt slät i en mixer.
  • Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt crčme fraiche och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Ansa och strimla purjolöken fint. Hacka oregano och blanda med purjolök. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner lök och bönor i soppan vid serveringen.
  • Pizzagrissini: Tryck ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatpuré över hela degen. Hacka oregano och strö på. Lägg ost över halva degen. Vik den tomma deghalvan över den andra och tryck till lätt. Skär degen i 2 centimeter breda remsor och tvinna dem. Lägg dem på plåten.
  • Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Servera soppan med pizzagrissini.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se