Direktlänk till inlägg 1 december 2015

Kryddstekt lax med basilika och avokadosalsa

Av Carina Andersson - 1 december 2015 19:45

  

Kryddstekt lax med basilika och avokadosalsa


4 portioner


Ingredienser:

Potatis

  • 900 g färsk potatis
  • 1 msk olivolja

Salsa

  • 1/2 silverlök
  • 2 tomater
  • 2 avokado
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger

Lax

  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  • Potatis: Skär potatisen i klyftor och lägg den i en bunke. Blanda den med olivolja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten. Sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
  • Salsa: Skala och strimla löken fint.  Tärna tomaterna. Dela och ta ur kärnan ur avokadon. Gröp ur och tärna avokadoköttet. Plocka av basilikabladen och strimla dem.
  • Blanda grönsakerna med basilikan. Vänd ner olivolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Skär bort skinnet från laxen. Blanda sockret med kryddorna. Gnid in kryddblandningen runtom laxen.
  • Halstra laxen i en torr het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg den sedan på plåten vid sidan av potatisen när det återstår ca 6 minuter av tiden. Laxens innertemperatur ska vara ca 56˚C.
  • Servera laxen med salsa och klyftpotatis.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards