Direktlänk till inlägg 1 november 2015

Älgragu med citron och rosmarin

Av Carina Andersson - 1 november 2015 18:15

  

Älgragu med citron och rosmarin


4 portioner


Ingredienser:

600 g älgstek

1 1/2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1/2 citron

2 msk smör

2 dl rött vin

2 förpackningar krossade tomater (á 375 g )

2 msk viltfond

2 lagerblad

4 kvistar rosmarin


Tillbehör:

Bandspagetti

Tomater



Gör så här:

Putsa och skär köttet i tärningar.Krydda med salt och peppar.

Skala och finhacka vitlöken.Skala och skär moroten i mindre bitar.

Skölj citronen i ljummet vatten.Skär av skalet med en potatisskalare.

Bryn köttet i smör i en stor gryta.Lägg ner vitlök och morötter,fortsätt att bryna 2-3 minuter.Häll på vinet och koka ca 3 minuter.

Tillsätt krossade tomater,fond,lagerblad och rosmarin.Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 2 timmar, tills kötte känns riktigt mört.

Servera grytan med bandspagetti och tomater.



Lycka till

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se