Direktlänk till inlägg 18 oktober 2015

Älgkalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Av Carina Andersson - 18 oktober 2015 18:23

  

Älgkalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök


4 portioner


Ingredienser:

Puré

  • ca 500 g rotselleri
  • 600 g fast potatis
  • 3 msk smör
  • salt och peppar

Lök

  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon

Biffar

  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ask krasse
  • 500 g älgkalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör

Gör så här:

  • Puré:Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Stöt och vispa till en slät puré tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • Lök: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten, socker, salt och vinäger. Låt sjuda ca 5 minuter. Hacka dragonen och blanda med löken.
  • Biffar: Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla ett par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med hälften av krassen och all färs. Krydda med senap, salt och peppar.
  • Forma färsen till små biffar och bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 10 minuter, vänd då och då.
  • Till servering: Servera biffarna med lök, puré, sallad och resten av krassen.



Lycka till

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se