Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015

Chilistekt lax med shiitake

Av Carina Andersson - 14 oktober 2015 18:49

  

Chilistekt lax med shiitake


4 portioner


Ingredienser:

  • 1msk riven ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl ketjap manis
  • ca 600 g laxfilé
  • 4 port ris
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk olja
  • chilipulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Skala och riv ingefäran. Blanda den med vatten och ketjap manis.
  • Skär laxen i portionsbitar.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa och skiva svampen och salladslöken.
  • Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Häll över ketjap manismarinaden och häll allt i en bunke. Vänd ner salladlöken.
  • Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Vänd laxen efter halva tiden och krydda med chilipulver och salt. 
  • Servera laxen med shiitake och ris.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards