Direktlänk till inlägg 13 oktober 2015
Broccoligratäng med bacon och purjolök
4 portioner
Ingredienser:
800 g broccoli
2 paket bacon
1 purjolök
3 ägg
2 dl créme fraiche
1 dl mjölk
100 g smakrik riven ost
smör till formen
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj broccolin,skala stjälken med potatisskalare och skär bort den nedersta biten.
Dela broccolin i mindre bitar,förväll broccolin i kokande lättsaltat vaten max 2 minuter.
Skölj och skvia purjolöken.Skiva baccnskivorna.Stek bacon och purjolök i en het stekpanna.
Smörj en ugnsfast form,varva broccolin,bacon och purjolök.
Vispa i hop créme fraich,mjölk och äggen med osten till en stanning.Smaka av med salt och svartpeppar.
Eventuellt lite muskot.
Grädda gratängen i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.
Servera gratängen med tomater.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|