Direktlänk till inlägg 12 oktober 2015

Savojkåldolmar på älg

Av Carina Andersson - 12 oktober 2015 19:30

  

Savojkåldolmar på älg


Ingredienser:

1 savojkålshuvud

400 g älgfärs

3 dl, kokt ris

1 gul lök

6 enbär

2 dl förvällda, gula kantareller

2 msk svampsoja

Smör

1 msk sirap

salt & peppar


Till servering:

Potatis

Gräddsås

Lingon



Gör så här:

Fräs älgfärsen i en stekpanna med smör och finhackad lök.

Tillsätt krossade enbär,kantareller,soja,salt och peppar.Blanda färsen med riset.

Bryt loss bladen från kålhuvudet och lägg på två rejäla matskedar med färs,rulla i hop till dolmar och lägg i en ugnsfast form.

Pensla dolmarna med en blandning av  50 g smältsmör,1 msk soja och 2 msk sirap.

Låt dolmarna få lite färg i ugnen på 225 grader i 10.15 minuter.

Servera med kokt potatis,gräddsås och lingon.



Lycka till

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se