Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

Älgbiff i kokosmjölk med solrosskott

Av Carina Andersson - 8 oktober 2015 18:00

  

Älgbiff i kokosmjölk med solrosskott


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 200 g skuren svartkål
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • ca 500 g strimlad älgryggbiff
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar

Till servering

  • 4 port kokt ris
  • 1 ask ärtskott (ca 100 g)

Gör så här:

  • Skala morötter, lök och vitlök. Dela morötterna på längden, skiva dem, löken och vitlöken.
  • Fräs grönsakerna i omgångar i oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
  • Stek köttet i oljan i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en minut. Lägg köttet i kastrullen med grönsakerna.
  • Rör ner kokosmjölk, vatten, sambal oelek och smulad buljongtärning i kastrullen. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar
  • Till servering: Servera grytan med ärtskott och ris.

Lycka till

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se