Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Älgrullader med coleslaw

Av Carina Andersson - 14 september 2015 20:45

Älgrullader med coleslaw  

Älgrullader med coleslaw


4 personer


Ingredienser:


Rullader:

800 g fransyska av älg

1 dl kapris

250 g mozzarella

200 g philadelphiaost paprika & lök


250 g röda steklökar

2 dl körsbärsjuice

5 dl vispgrädde

1 tsk collorit

4 msk basilika,färsk,hackad

salt

peppar

vitlökspulver


Coleslaw:

3 dl strimlad vitkål

1 salladslök

1 morot

2 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

2 saltgurkor

salt

peppar


900 g delikatess potatis



Gör så här:


Coleslaw -Strimla vitkål och salladslök med hjälp av en osthyvel,riv moroten på rivjärn.

Skiva saltgurkan och skär sedan små stavar.

Rör i hop creme fraichen med senap,vinäger och kryddor.Blanda i hop med vitkål,salladslök,morot och gurkan.

Ställ in i kylskåpet.

  


Potatis-skala och koka.


Rullader - skiva älgfransyskan i tunna skivor,slå eventuellt ut skivorna med en kötthammare.

Skär mozzarellan i stavar.Lägg ut en köttskiva åt gången,fördela ut färskost,mozzarella och kapris i ena änden av köttet och rulla i hop och upprepa med reterande rullader.

  

 

Smält smör i en stekpanna och lägg ner rullarna samt steklöken.Stek så att de får fin färg runt om,slå på körsbärsjuicen.Låt puttra i några minuter,slå sedan på grädden och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter.

Häll i collorit och rör om.Strö över den hackade basilikan.

Servera rulladerna med potatis och coleslaw.



Lycka till

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:15


   Marockansk kyckling med saffran, oliver och ris med rostad mandel   2 portioner   Ingredienser:   Mandelris: 50 g flagad mandel 1 3/4 dl basmatiris 3 dl vatten 1/2 kycklingbuljongtärning olivolja   Kyckling: 300 g ky...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:06


   Ribollita- Italiensk bondsoppa med pancetta, Grana Padano och oregano   2 portioner   Ingredienser: 150 g pancetta 1/2 gul lök 1 morot 150 g selleristjälkar 1/2 zucchini 1 förpackning canelli bönor 2 vitlöksklyftor olivol...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se