Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Älgrullader med coleslaw

Av Carina Andersson - 14 september 2015 20:45

Älgrullader med coleslaw  

Älgrullader med coleslaw


4 personer


Ingredienser:


Rullader:

800 g fransyska av älg

1 dl kapris

250 g mozzarella

200 g philadelphiaost paprika & lök


250 g röda steklökar

2 dl körsbärsjuice

5 dl vispgrädde

1 tsk collorit

4 msk basilika,färsk,hackad

salt

peppar

vitlökspulver


Coleslaw:

3 dl strimlad vitkål

1 salladslök

1 morot

2 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

2 saltgurkor

salt

peppar


900 g delikatess potatis



Gör så här:


Coleslaw -Strimla vitkål och salladslök med hjälp av en osthyvel,riv moroten på rivjärn.

Skiva saltgurkan och skär sedan små stavar.

Rör i hop creme fraichen med senap,vinäger och kryddor.Blanda i hop med vitkål,salladslök,morot och gurkan.

Ställ in i kylskåpet.

  


Potatis-skala och koka.


Rullader - skiva älgfransyskan i tunna skivor,slå eventuellt ut skivorna med en kötthammare.

Skär mozzarellan i stavar.Lägg ut en köttskiva åt gången,fördela ut färskost,mozzarella och kapris i ena änden av köttet och rulla i hop och upprepa med reterande rullader.

  

 

Smält smör i en stekpanna och lägg ner rullarna samt steklöken.Stek så att de får fin färg runt om,slå på körsbärsjuicen.Låt puttra i några minuter,slå sedan på grädden och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter.

Häll i collorit och rör om.Strö över den hackade basilikan.

Servera rulladerna med potatis och coleslaw.



Lycka till

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Av Carina Andersson - Söndag 28 okt 08:15


   Crock Pot - älgstek i vin och örter   6 portioner   Ingredienser:   älgstek 1,2 kg salt svartpeppar 1 röd chili 2 1/2 dl rödvin 2 msk tomatpuré paprikapulver 3 morötter 5 vitlöksklyftor färsk oregano 3 msk viltfon...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se