Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Älgrullader med coleslaw

Av Carina Andersson - 14 september 2015 20:45

Älgrullader med coleslaw  

Älgrullader med coleslaw


4 personer


Ingredienser:


Rullader:

800 g fransyska av älg

1 dl kapris

250 g mozzarella

200 g philadelphiaost paprika & lök


250 g röda steklökar

2 dl körsbärsjuice

5 dl vispgrädde

1 tsk collorit

4 msk basilika,färsk,hackad

salt

peppar

vitlökspulver


Coleslaw:

3 dl strimlad vitkål

1 salladslök

1 morot

2 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

2 saltgurkor

salt

peppar


900 g delikatess potatis



Gör så här:


Coleslaw -Strimla vitkål och salladslök med hjälp av en osthyvel,riv moroten på rivjärn.

Skiva saltgurkan och skär sedan små stavar.

Rör i hop creme fraichen med senap,vinäger och kryddor.Blanda i hop med vitkål,salladslök,morot och gurkan.

Ställ in i kylskåpet.

  


Potatis-skala och koka.


Rullader - skiva älgfransyskan i tunna skivor,slå eventuellt ut skivorna med en kötthammare.

Skär mozzarellan i stavar.Lägg ut en köttskiva åt gången,fördela ut färskost,mozzarella och kapris i ena änden av köttet och rulla i hop och upprepa med reterande rullader.

  

 

Smält smör i en stekpanna och lägg ner rullarna samt steklöken.Stek så att de får fin färg runt om,slå på körsbärsjuicen.Låt puttra i några minuter,slå sedan på grädden och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter.

Häll i collorit och rör om.Strö över den hackade basilikan.

Servera rulladerna med potatis och coleslaw.



Lycka till

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se