Alla inlägg under augusti 2015
Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 gula lökar
1 dl hackad jalapeno
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 tsk potatismjöl
svartpeppar
salt
grillspett i trä
1 helt blomkålshuvud
100 g smör
flingsalt
2 förkokta rödbetor
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1/2 pressad citron
2 msk flytande honung
salt
svartpeppar
Gör så här:
Älgkebab:Lägg spetten i blöt.
Hacka lök och jalapeno.Blanda färsen med ägg,grädde,lök och jalapeno.Pudra ner potatismjölet under omrörning så att det inte klumpar sig.
Smaka av med salt och peppar.
Dela färsen i åtta lika stora delar och forma dem runt spettet till avlånga kebaber.
Låt vila i lylen ett par timmar.
Tillagas sedan på grillen eller i ugnen 175 grader i 25-30 minuter.
Blomkålen:Tag bort de gröna blasten.Slär ett kryss under rotenätt ugnen på 200 grader.Tvätta rent blomkålshuvudet och torka av med hushållspapper.Skär ett kryss under roten,tre-fyra centimeter upp i kålhuvudet.
Gnid in blomkålen med smör så det täcker, strö över rikligt med flingsalt.Baka i ugn 45 minuter.
Rödbetstzatziki:Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.Tillsätt sedan honung, salt och peppar.
Lycka till
/Carina
Hasselnöt och vaniljpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
Hasselnötpannacotta:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl hasselnötkräm
1 nypa salt
Vaniljpannacotta:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
Gör så här:
Börja med hasselnötpannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen och vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig.
Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.
Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
Värm upp grädde,socker och aniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. F
Tag upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.
Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.
Servera med bär.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|