Direktlänk till inlägg 24 augusti 2015

Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter

Av Carina Andersson - 24 augusti 2015 20:21

  

Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter


4 portioner


Ingredienser:

  • 8kycklinglår
  • salt och svartpeppar

Plommonsås

  • 10 katrinplommon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 apelsin
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sesamfrö

Tillbehör

  • 4 port matvete
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 ask solrosskott (ā 100 g)

Morotssallad

  • 2 morötter
  • 1/2 msk ättika 12 %
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg delarna i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.
  • Plommonsås: Strimla katrinplommonen. Skala vitlöken och ingefäran, skiva vitlöken och riv ingefäran. Pressa saften ur apelsinen.
  • Mixa plommonen med vitlök, ingefära, apelsinsaft, sweet chilisås, vinäger och soja till en slät och krämig dressing. Smaka av med salt och peppar och rör i sesamfröna.
  • Tillbehör: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla salladslöken och blanda med solroskotten.
  • Morotssallad: Skala bort det yttre av morötterna och skala dem sedan i långa remsor. Blanda dem med ättika och olja. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med plommonsås, matvete, lök- och solrosskott och morotssallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

24 augusti 2015 23:45

Vilken fantastisk blogg du har. Jätte fina maträtter! Bara ett ord att säga, imponerad!
Kram

http://bakelse.bloggplatsen.se

Carina Andersson

25 augusti 2015 17:47

Tack Sandra :-)

Kram Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se