Direktlänk till inlägg 24 augusti 2015

Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter

Av Carina Andersson - 24 augusti 2015 20:21

  

Kycklinglår med plommonsås och syrliga morötter


4 portioner


Ingredienser:

  • 8kycklinglår
  • salt och svartpeppar

Plommonsås

  • 10 katrinplommon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 apelsin
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sesamfrö

Tillbehör

  • 4 port matvete
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 ask solrosskott (ā 100 g)

Morotssallad

  • 2 morötter
  • 1/2 msk ättika 12 %
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg delarna i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.
  • Plommonsås: Strimla katrinplommonen. Skala vitlöken och ingefäran, skiva vitlöken och riv ingefäran. Pressa saften ur apelsinen.
  • Mixa plommonen med vitlök, ingefära, apelsinsaft, sweet chilisås, vinäger och soja till en slät och krämig dressing. Smaka av med salt och peppar och rör i sesamfröna.
  • Tillbehör: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla salladslöken och blanda med solroskotten.
  • Morotssallad: Skala bort det yttre av morötterna och skala dem sedan i långa remsor. Blanda dem med ättika och olja. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med plommonsås, matvete, lök- och solrosskott och morotssallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

24 augusti 2015 23:45

Vilken fantastisk blogg du har. Jätte fina maträtter! Bara ett ord att säga, imponerad!
Kram

http://bakelse.bloggplatsen.se

Carina Andersson

25 augusti 2015 17:47

Tack Sandra :-)

Kram Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se