Alla inlägg under juni 2015

Av Carina Andersson - 4 juni 2015 20:36

  

Pasta med salsa verde och kyckling


4 portioner


Ingredienser:

Salsa verde

  • 1 huvudsallad
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl svarta oliver

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung

Till servering

  • 4 port pasta (gärna gemelli)


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175˚C.
  • Salsa verde: Hacka salladen grovt. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • Grönsaker: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar. Låt oliverna rinna av.
  • Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda soja med honung och krydda med peppar. Pensla kycklingen med honungsblandningen och stek klart mitt i ugnen ca 6 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Till servering: Blanda salsa verde med pastan och grönsakerna och servera till kycklingen.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 juni 2015 19:07

  

Regnbågslax i tortillabröd


4 portioner


Ingredienser:

Regnbågslax

  • 4 portionsbitar regnbågslax (ā 125 g)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk olja

Bönröra

  • 1 förp kokta svarta bönor (ā 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm chilipulver
  • 2 krm spiskummin
  • salt

Grönsaker

  • 2 avokado
  • 1 förp majskorn (ā 150 g)
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron

Till servering

  • 1/2 sallad (cosmopolitan)
  • 8 tortillabröd

Gör så här:

  • Lax:Dela regnbågslaxen på längden. Blanda kryddorna och krydda fisken med dem.
  • Bönröra: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa ihop dem med pressad vitlök, gräddfil och olivolja. Krydda med chilipulver och spiskummin, smaka av med salt.
  • Grönsaker: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och tärna den. Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i små bitar. Blanda grönsakerna. Ringla över olivoljan och pressa över citronsaften och vänd runt. Salta och peppra.
  • Lax: Stek fisken i oljan i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  • Till servering: Servera regnsbågslaxen i tortillabrödet med sallad, grönsaker och bönröran.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 2 juni 2015 17:48

  

Salsiccia med krämig potatissallad


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g färskpotatis
  • 1/2 ask salladsärter (ā 150 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 förp sasiccia (ā 300 g)

Gör så här:

  • Borsta, skölj och koka potatisen.
  • Dela salladsärterna på längden. Koka dem med potatisen den sista minuten av koktiden.
  • Skölj och skiva rädisorna. Plocka och grovhacka persiljan.
  • Blanda senap, gräddfil och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda potatisen med salladsärter, rädisor, persilja och sallad skuren i mindre bitar. Vänd ner gräddfil.
  • Grilla eller stek korven på medelvärme.
  • Servera korven med potatissalladen.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards