Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Citronstekt kyckling med äppel- och dillsås

Av Carina Andersson - 5 april 2015 15:33

  

Citronstekt kyckling med äppel- och dillsås


4 portioner


Ingredienser:

  • 4kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • 4 port ris

Sås

  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 2 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 kruka dill

Morötter

  • 4 morötter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk stött kummin

Till servering

  • babyspenat

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en ugnssäker form. Skölj och skiva citronen och lägg på filéerna. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Sås: Skala och hacka lök. Fräs den mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt äppeldryck och låt koka tills hälften återstår. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner. Koka ytterligare ca 2 minuter under omrörning. Smaka av med senap, salt och peppar.
  • Hacka dillen.
  • Morötter: Skala och skär morötter i stavar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de börjar mjukna. Strö över socker och kummin och stek tills sockret har smält.
  • Till servering: Rör ner dillen i såsen och servera med kyckling, ris, morötter och spenat.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se