Alla inlägg under mars 2015

Av Carina Andersson - 8 mars 2015 14:38

  

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
  • 1 ask solrosskott

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skala och riv pepparoten.
  • Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med hälften av smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek torsken i resten av smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera torsken med rödbetskräm, pepparrot, kapris, potatis och solrosskotten.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 mars 2015 20:31

  

Piccata Milanese


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 650 g minutfilé av kyckling
  • 2 ägg
  • 100 g grana padano
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk olivolja

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g passerade tomater
  • 1 kruka basilika

Till servering

  • pasta (gärna cavatelli)
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Tomatsås:Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Hacka basilikan och rör ner i såsen. Låt den sjuda några minuter.
  • Kyckling: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och riv osten.
  • Blanda mjölet med kryddorna. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i den rivna osten.
  • Stek kycklingen försiktigt i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med pasta, tomatsås och spenat, gärna blandad med en vinägrett.

Lycka till

/Carina




Av Carina Andersson - 4 mars 2015 20:30

  

Kryddig biff med pico de gallosalsa


4 portioner


Ingredienser:

Kryddig biff

  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • ca 500 g strimlad ryggbiff från älg
  • 2 msk olja

Pico de gallosalsa

  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1 kruka koriander
  • saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvarar 1 1/2 msk limesaft)
  • 1/2 tsk salt

Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör:

  • 4 portioner ris
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Salsa: Skala lök, hacka den, tomater och koriander. Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.
  • Kryddig biff: Blanda alla kryddor.
  • Avokadoröra: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet, mosa ihop det med gräddfil och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa salladen.
  • Kryddig biff: Stek köttet i oljan i en stekpanna ca 3 minuter och tillsätt kryddorna mot slutet av stekningen.
  • Servera köttet med pico de gallosalsa, avokadoröra och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 mars 2015 20:19

  

Köttbullar med smak av citron och timjan


4 portioner


Ingredienser:

Köttbullar

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 500 g hjortfärs
  • 1 tsk timjan
  • citronskal
  • 1 msk smör

Sås

  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)


Tillbehör:

  • 900g fast potatis

Gurka

  • saft och skal från 1 citron (saft från 1 citron motsvarar 3 msk saft)
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 gurka
  • 1 kruka persilja

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Gurka: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften (spara skalet till köttbullarna). Blanda en lag av citronsaft, socker, salt och peppar. Rör tills sockret löst sig.
  • Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Hacka persiljan och blanda ner den och gurkan i lagen.
  • Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
  • Blanda färs, timjan och citronskal i ströbrödsblandningen.
  • Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över köttbullarna på en tallrik.
  • Sås: Blanda majsstärkelsen med grädden och häll den och buljongen i pannan. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt sjuda ca 3 minuter.
  • Servera köttbullarna med såsen, potatisen och gurkan.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 mars 2015 21:30

  

Falukorvsgratäng med sting


4 portioner


Ingredienser:

500 gram falukorv
2 dl crème fraiche
1 st morot
1 dl krossade tomater
2 st tomater
250 gram keso
200 gram riven ost
2 klyftorvitlök
 salt
 paprikapulver
 svartpeppar
2 tsk sambal oelek

Tillbehör: Potatismos 


Gör så här:

  • 1.Sätt ugnen på 225 grader.
  • 2. Skär falukorven i centimetertjocka skivor och lägg på botten i en ugnsform.
  • 3. Riv moroten fint och blanda med crème fraîche, krossade tomater och sambal oelek. Smaksätt med paprikapulver och salt och bred sedan över korvskivorna.
  • 4. Blanda keso, vitlök och svartpeppar och gör ett till lager med detta i formen. Skär tomaterna i skivor och fördela jämnt över. Strö på riven ost.
  • 5. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med hemkokt potatismos.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 mars 2015 15:35

  

Apelsinpannacotta


4 portioner


Ingredienser:

4 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 st apelsin, rivet skal av hela och saft från halva
1 st vaniljstång
2,5 st gelatinblad

Garnering:

Romerska bågar med smak av apelsin

River apelsinskal


Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.

Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.

Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.



Lycka till

Carina

Av Carina Andersson - 1 mars 2015 15:30

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat  


4 portioner


Ingredienser:

4 portioner tagliatelle

6 hg kycklingfile

1 msk olivolja

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

200 g soltorkade tomater

1 msk kycklingfond

2 tsk basilika - torkad

salt

peppar

1 dl parmesanost


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka lök och vitlök.

Strimla kycklingen och soltorkade tomater.

Hetta upp en stekpanna med olja,bryn lök,kyckling och tomaterna tills de får lite färg.

Tillsätt fond,grädde och basilika.Låt koka i hop 4-5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Sila av pastan och blanda med osten och kycklingsåsen.



Lycka till

/Carina


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards