Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

Kycklingbiffar med citronkräm

Av Carina Andersson - 29 mars 2015 19:41

  

Kycklingbiffar med citronkräm


4 portioner


Ingredienser:

Biffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja

Citronkräm

  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 äpple
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Biffar: Blanda färsen med spiskummin, salt och cayennepeppar. Forma den till 8 biffar (för 4 port).
  • Bryn dem i olivoljan i en stekpanna och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Citronkräm: Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda det med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärningen.
  • Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i tärningar. Skala och skiva löken.
  • Stek zucchini och lök mjuk i olivoljan i en stekpanna. Blanda grönsaksfräset med bulgurn och citronsaften.
  • Dela äpplet i 4 klyftor och skär bort kärnhuset. Skär sedan äpplet i tärningar. Blanda äpple, spenat och persilja med bulgurn. 
  • Servera biffarna med bulgursallad och citronkräm.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards