Direktlänk till inlägg 1 mars 2015
Apelsinpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
4 dl | grädde |
0,5 dl | strösocker |
1 st | apelsin, rivet skal av hela och saft från halva |
1 st | vaniljstång |
2,5 st | gelatinblad |
Garnering:
Romerska bågar med smak av apelsin
River apelsinskal
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.
Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.
Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.
Lycka till
Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|