Direktlänk till inlägg 1 mars 2015

Apelsinpannacotta

Av Carina Andersson - 1 mars 2015 15:35

  

Apelsinpannacotta


4 portioner


Ingredienser:

4 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 st apelsin, rivet skal av hela och saft från halva
1 st vaniljstång
2,5 st gelatinblad

Garnering:

Romerska bågar med smak av apelsin

River apelsinskal


Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.

Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.

Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.



Lycka till

Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 19:03


  Saffranssnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 0,5 gram stött saffran 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 18:59


  Knäckiga kanelsnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 1/2 msk kanel 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. ...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 17:15


  Saffransparfait med hallonsås   4 portioner   Ingredienser: 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 1 paket saffran (ā 1/2 g) 1/2 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vispgrädde Hallonsås 250 g osockrade hallon   Gör så här: Vispa ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 dec 07:28


  Dovfärsgratäng   6 portioner     Ingredienser: 800 g dovfärs ( går bra med annan färs) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar 3-4 msk tomatpure 400 g krossad tomat Olja till stekning...

Av Carina Andersson - Måndag 2 dec 19:15

   Cheesecake i glas med saffran   4 portioner   Ingredienser: 15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk citronsaft 200 g philadephiaost 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker     Dekoration: Visogrädde...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se