Alla inlägg under februari 2015

Av Carina Andersson - 15 februari 2015 15:44

  

Leilas morotskaka


Ingredienser:

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk ingefära

1 nypa salt

1 1/2 dl solrosolja

4 1/2 dl riven morot


Frosting:

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

skal av 1 lime

100 g philadelhiaost



Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa  ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.

Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

Fyll smeten i en smord form och bröad kakform  med löstagbar kant,24 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.Prova med en sticka,den ska inte vara kladdig.Låt morotskakan svalna.

Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt.Bred frostingen över morotskakan.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 8 februari 2015 19:30

  

Falukorvsgratäng med broccoli


4 portioner


Ingredienser:

500 gram falukorv
400 gram broccoli
3 st ägg
3 dl grädde
3 dl riven ost
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
 italiensk salladskrydda

Tillbehör:

Potatismos


Gör så här:

  • Dela falukorven till stavar. Tina och skiva broccolin. Blanda broccolin och falukorven och lägg i en ungsfast smord form. Pudra över med Italiensk salladskrydda. Lägg osten över alltihop.
  • Vispa ihop äggen och grädden, salt och peppar och häll blandningen över korv och broccoli.
  • Sätt in i ugn på 225 grader i cirka 30-40 minuter.
  • Servera gratängen med hemkokt potatismos.

Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 8 februari 2015 19:24

  

Fläskfilé med persiljemorötter och hasselbackspotatis


4 portioner


Ingredienser:

Potatis

  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl ströbröd

Morötter

  • 3 morötter
  • 1/2 krukar persilja
  • 1 tsk smör

Fläskfilé

  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 tsk hel rosé- eller svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk smör

Till servering

  • 1/2 skivad romansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Potatis: Skala och skär skåror i potatisen nästan ända ner. (Lämna en halv centimeter.) Pensla med oljan, salta och peppra. Strö över paprikapulver och ströbröd. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Morötter: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Hacka persiljan. Häll av morötterna och vänd runt med smör och persilja. Salta och peppra.
  • Fläskfilé: Skiva fläskfilén i två centimeter tjocka skivor. Mortla pepparn och blanda den med grädde, vatten och majsstärkelse.
  • Stek köttet i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Häll över gräddblandningen och låt koka några minuter.
  • Till servering: Servera fläskfilén i såsen med hasselbackspotatis, sallad och morötter.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 8 februari 2015 19:21

  

Lumaconi med ryggbiff och tomat


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • ca 150 g shiitakesvamp
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater (ā 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 65 g babyspenat

Gör  så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skiva löken. Ansa och dela svampen.
  • Bryn köttet i hälften av olivoljan i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan, lyft upp på en tallrik.
  • Bryn löken och svampen i resten av olivoljan i grytan. Blanda ner körsbärstomaterna, vattnet, buljongtärningen och sockret låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet och låt det bli varmt.
  • Blanda ner pastan och spenaten i grytan och servera.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 5 februari 2015 19:45

  

Chili con carne med pimiento de padron


4 portioner


Ingredienser:


4port ris eller annat gryn


400 g älgfärs

Chili

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar hela tomater (ā 400 g)
  • 410 g stora kokta vita bönor
  • 410 g kokta kidneybönor
  • 1 morot

Vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 100 g små gröna paprikor (gärna Pimientos de Padrķn)
  • 1 tsk olivolja
  • 4 små tortillabröd

Gör så här:

  • Chili con carne:Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  • Bryn grönsakerna på hög värme i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt kryddorna och fräs någon minut. Häll på tomaterna.Stek färsen. Låt koka ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Vitlökskräm: Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Blanda det med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  • Chili con carne: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv moroten fint och vänd ner i chilin tillsammans med bönorna. Låt det koka upp.
  • Tillbehör: Stek pimientos i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Servera chili con carne med ris, vitlökskräm, tortillabröd och pimientos.

Lycka till

/Carina




Av Carina Andersson - 5 februari 2015 19:34

  

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm


4 portioner


Ingredienser:

 

Rostad majs

  • 3 sötpotatisar
  • 150 g majskorn
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Burgare

  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 tsk olivolja
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar

Till servering

  • 1 rödlök
  • 1/2 romansallad
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rostad majs: Skölj och skiva sötpotatisen. Låt majsen rinna av.
  • Blanda potatis, majs, olivolja, salt och peppar. Häll ut i en långpanna och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Burgare: Blanda färsen med salt, peppar och paprikapulver. Forma till platta burgare.
  • Avokadokräm: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur köttet. Mosa det med en gaffel tillsammans med olivoljan, pressad lime och -vitlök. Smaka av med salt och cayennpeppar.
  • Skala och skiva löken. Plocka loss bladen på salladen.
  • Burgare: Bryn burgarna i smöret i en stekpanna. Lägg dem på långpannan när det återstår ca 5 minuter av potatisens tid.
  • Till servering: Servera burgarna med bröden och alla tillbehör.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards