Direktlänk till inlägg 23 februari 2015

Älgfärsbiffar med grönpepparsås

Av Carina Andersson - 23 februari 2015 18:30

  

Älgfärsbiffar med grönpepparsås


4 portioner


Ingredienser:

500 gram älgfärs
1 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond, konc
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk salt, knappt
2 krm nymald svartpeppar
 smör till stekning

Grönpepparsås:

1 st liten gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
2 dl grädde
2 msk 2-3 msk kalvfond, konc
2 msk brun maizenaredning
1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
 salt att smaka av med

Tillbehör:

Ugnsrostad potatis,morötter,tomat och sockerärtor.


Gör så här:

  • Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
  • Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
  • Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
  • Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
  • Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med ugnsrostad potatis och morötter,tomater och sockerärtor.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards