Alla inlägg under januari 2015
Laxfilé med smörskokta rötter
4 portioner
Ingredienser:
300 g svartrötter
2 grönsaksbuljong
1 msk smör
300 g morötter
150 g sockerärtor
Ett knippe färsk timjan
4 laxfiléer
salt
citronpeppar
1 citron
Gör så här:
Skala svartrötterna och skär dem i ca 6 cm långa bitar.Lägg dem i kallt vatten.Skala och skär morötterna i stavar.
Koka upp buljong och smör,lägg ner morötter och svartrötter.Lägg på timjan och sjud under lock 7-8 minuter.
Lägg ner sockerärtorna och låt dem koka med i ytterligare 2 minuter.
Krydda laxfiléerna och halstra dem cirka 2 minuter på varje sida.
Servera laxen med grönsakerna och skivad citron.
Lycka till
/Carina
Älgfärssås teriyaki med nudlar
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 hackade gula lökar
2 fint tärnade morötter
150 g championjoner i bitar
2 dl teriyakisås
1 dl vatten
2 tsk sesamfrön
250 g äggnudlar
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Tomat
Gör så här:
Bryn färsen med lite olja i en stekpanna.Tillsätt lök,morötter och champinjoner.Fräs detta i ca 5 minuter.
Häll på teriyakisås och vatten,koka upp och låt små koka i ett par minuter.Krydda med salt och svartpeppar.
Koka nudladrna enligt anvisninge på förpackningen.
Servera älgfärssåsen med nudlar,toppa med sesamfrön, och sallad.
Lycka till
/Carina
Allt- i - ett -korv i ugn
4 portioner
Ingredienser:
500 g skalad och skivad jordärtskockor
300 g broccolibuketter
1 tsk smör eller olja
400 g falukorv
2 dl créme fraiche med tomat och basilikasmak
2 msk dijonsenap
1 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och dela jordärtskockorna i skivor.Koka dem med broccoli halvmjuka i saltat vatten.
Smörj en ugnsfast form med smör eller olja.Lägg i jordärtskockorna och broccolin.
Skiva falukorven och lägge den ovanpå jordärtskockorna och broccolin.
Blanda créme fraiche med senap och ost.Bred detta över korven och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills rätten fått fin färg.
Lycka till
/Carina
Grahamspannkakor med mango och avokadosalsa
4 portioner
Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
2 msk smält smör
Salsa:
200 g tärnad mango
1 avokado,tärnad
1 röd chili,urkärnad och finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
1 msk pressadlime
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till salsan och låt den stå i rumstemperatur tills pannkakorna är färdiga.
Vispa ut mjölet och bakn i smeten.pulvret i hälften av mjölken.Tillsätt ägg,salt och 1 msk smör.Rör ner resten av mjölken i smeten.Grädda pannkakorna i het stekpanna med smör.
Servera med salsan.
Lycka till
/Carina
Bananpannkaka
1 portion
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
Tillbehör:
Keso
Blåbär
Gör så här:
Mosa bananen och vispa den med två ägg.
Häll smeten i en het stekpanna med lite smör.
Servera med keso och blåbär.
Lycka till
/Carina
Sesamkyckling med apelsin
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
4 stora morötter
1 gul lök
2 msk sesamolja
4 apelsiner
250 g romantica eller körsbärstomater
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
Salt
Peppar
Tillbehör:
Basmatiris
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfiéerna i 3 delar och bryn dem i rapsolja.
Skala och hacka vitlöken.Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök.Stek ca 2 min.
Skala och skör morötterna i ca 2 mm tunna skivor.Skala och klyfta löken.
Lägg alla ingredienser utom tomaterna och apelsinerna i en ugnsfast form.
Ringla över sesamoljan och vinäger.Krydda med salt,socker och peppar och blanda.Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv,skär apelsinen i skivor.Lägg apelsinskivor och tomater i formen.Stek ytterligare ca 5 minuter.
Servera med ris.
Lycka till
/Carina
Heta räkor med pasta
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Limekyckling
4 portioner
Ingredienser:
Tillbehör:
Ris
Sallad
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Riv limen utan att få med det vita. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, kokosmjölk, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Skiva champinjonerna tunnt och bryn dem i stekpanna.Strö över persilja och champinjonerna innan servering.
Servera med ris och sallad.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|