Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Av Carina Andersson - 25 januari 2015 19:03

  

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs


4 portioner


Ingredienser:

Kalkon

  • 450 g kalkonfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamfrö

Sojasvamp

  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 3 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 4 port ris

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Gör så här:

  • Sojasvamp:Skala och skiva ingefäran i tunna skivor. Koka upp soja, ättikssprit, socker, ingefära och vatten. Ansa och klyfta svampen. Skala och skiva morötterna tunnt. Lägg ner svamp och morötter i sojalagen och koka upp. Dra av från värmen och låt stå och dra.
  • Ansa, dela och skiva purjolöken i tunna skivor. Vänd ner purjolöken i sojasvampen strax innan servering.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Wasabimajonnäs: Blanda majonnäs och wasabipasta.
  • Kalkon: Skär kalkonen i skivor. Bryn skivorna i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och ringla i honung och soja, låt koka ihop. Strö över sesamfröna.
  • Servera kalkonen med svamp, wasabimajonnäs och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards