Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Timjansbräserade kotletter med äpple

Av Carina Andersson - 25 januari 2015 19:00

  

Timjansbräserade kotletter med äpple


4 portioner


Ingredienser:

Spenatfräs

  • 1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
  • 2 schalottenlökar
  • 2 röda äpplen
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka gräslök

Potatismos

  • 900 g mjölig potatis
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör

Kotletter

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk senap gärna grovkornig

Gör så här:

  • Tina spenaten.
  • Potatismos: Skala och koka potatisen.
  • Spenatfräs: Skala och skiva löken. Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs lök, äpple och spenat i smöret i en stekpanna och krydda med salt, peppar och vinäger. Hacka gräslöken och vänd ner den. 
  • Kotletter: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grädde och timjan. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka sedan av med senap. 
  • Potatismos: Häll av vattnet ifrån potatisen. Häll mjölken över potatisen i kastrullen. Värm upp mjölken och dra kastrullen ifrån plattan. Stöt eller vispa ihop mjölk, potatis och smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med spenatfräset och potatismoset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards